aysel tuğluk un demokratik özerklik ilan etmesi

independence
uzerinden bir kac gun gecti bu ilanin, kimse siklemez sandim, ba$ligini bile acmadim ama anla$ilan ciddiye alanlar olmu$ ki doguda bir cok bdp’li kutlamalar falan yapmakta.

yava$.

ba$ligin tanimi ise basit.

dtk tarafindan bir karar aciklaniyor, karari da aysek tuğluk acikliyor ve aciklamaya gore bolgede demokratik özerklik ilan ediliyor.

yani neymi$?

benim ulkemin sinirlari dahilinde birileri demokratik ozerklik ilan ediyor sikinin keyfine gore.

peki neydi demokratik özerklik?

(bkz: demokratik özerklik)

oku bak orada yaziyor.

bir grup insan toplaniyor kendi kafalarina gore, bir $eyler ilan ediyorlar ve bir kadin cikip bu ilani okuyor, ismi de bir $eyleri ilan etmek oluyor.

ee kim taniyor bu karari?

lan uzerine konu$ulmuyor bile, birak taninmasini. ana haber bultenlerinde bile ilk haber olarak ali taran ile ay$e özyılmazel’in dugunleri var, sizin ilaniniz dorduncu haber olarak yayinlaniyor. $imdi yine du$un, sen nerde neyi kime ilan ettin bacim? nasil oluyorda sen benim vatanimda ozerklik falan ilan edip sivil idareyi yok sayiyorsun da yonetimi sozde yerel idarenin eline biraktigini falan soyluyorsun. kan almazlar mi lan?

bak soyluyorum buradan;

devlet ordu falan bu ilani biraz ciddiye alirsa o bolge sicar, bildigin sicar. eger insanlar boyle sokaklara dokulup bu ilani falan kutlamaya kalkarsa buna ne asker tahammul eder ne de sivil otorite. ankara’nin zaten teror sebebi ile cani burnunda, vallahi tum hincini bolge halkindan, bu kutlamalara katilanlardan cikartirlar benden soylemesi.

akilli uslu oturun yerinize.
kartalkalkardalsarkar
özerklik yetmedi bir de yüzsüzce: vergi vermeyiz ama devlet yardımı alırız diyorlar.zaten vergi verdikleri yok bunu söylemese de olurdu.güney doğudan minimum vergi toplandığı gibi kullandıkları kaçak elektriğin-suyun parası da diğer bölgelerdeki tüketicilerin faturlarına yansıtılıyor.

röportajın ayrıntıları burada:

http://siyaset.milliyet.com.tr/bdp-li-yildiz-vergi-vermeyiz-yardim-aliriz/siyaset/siyasetdetay/25.07.2011/1418506/default.htm

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol