insanlarla oyun oynamak

operada son cinayet
fark ettirilmeden yapıldığında, sonuçları gördüğünüz andan itibaren insanın midesini bulandıran eylem.

aşağılık oyunların ardından, aşağılık davranışlarının sonuçlarını görmek, insana bu oyunu sürdürmeme yönünde telkinler sunsa da insana, bazı insanlarla sırf aptallıklarından dolayı oynamak artık onların iyiliği için değil, bizlerin egoları yüzünden çoğu zaman.

bir düşünce: ahmet’in hayatı değişmeli ve bunu ben sağlamalıyım.

bir ortaokul çocuğunun hayal dünyası, bir aptalı daha yeryüzünden arındırabildiğini hayal ederken, o aptalın hayatındaki bütün üzücü şeyler meğer gerçek aptala etki ediyormuş.
ego ve üzüntünün birleşimi çok hamleli yeni oyunlar bulma yolunda zaman geçirmenin bir sonucu olup olmadığını bilemiyoruz tabi.

bir düşünce: şu grubu, nefret ettiğim şu grupla çatıştırmalıyım. şu nefret ettiğim gruptakilerin hepsi acı çekmeli.
bir lise gencinin hayal dünyası, daha ütopik şeyler düşünerek, insanlarla oynadığını, artık gruplarla oynar. sonucu itibariyle; gazetelerde "lise de bıçaklı kavga! 2 yaralı..."
vicdan muhasebesi...daha büyük oyunlar için ön hazırlık.

gençlik işte. bazen ne yaptığını bilmiyor diyip, sıyrıldığımızı sanayım.

insanlar hayat birer sahne, insanlar birer oyuncu mantığında değiller hiç bir zaman.
düşündükleri gibi olmadığını anlatma çabasının, insanda yaratabileceği çelişkiyi göz önünde bulundurduğumuzda, elinizdeki tek somut gerçek "izlenmeli" ibaresi oluyor doktorlar arasında o kadar.
ha ne gerek var bütün onca şeye?
hiç bir şey anlatmayıp, konunun etrafından anlaşılmayan cümleler kurmanın sana vereceği hiç bir şey yok ise de; zaman geçiyor işte.
bir ajansda da çalışsan; aşçı da olsan; sana sormazlaz mı bütün bunlar neden diye?
her ikisini de yapsan; neden ikisi diye soruyorlarsa eğer; yapılan oyunların farkına varan insanlar da anlıyor, bütün bunlara neden olan şeylerin kendi "çelişmezlikleri", aptallıkları veyahut o sırada ismi ne oluyorsa, onun olduğunu.
anlamalarına izin vererek, onlara koz verebilirsiniz. ama o kozu 1 ayda dahi olsa bertaraf edebileceğinizi biliyorsanız, o 1 ay içerisinde onlarca koz alabileceğinizi de biliyor olmalısınız.

nedir yani tüm bunlar.
insanlarla oyun oynamak tehlikelidir. sakıncalıdır. denenmemesi gerekir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol