anatolian tigers

oksit
uzun yıllar önce birlikte hoşçavakit geçirmek ve motosikletleri ile yol yapmak için bir araya gelen, meslekleri farklı ama ortak paydaları motosiklet olan bir grup tarafından, 2004 yılında kurulmuş, 2005 yılında anadolu kaplanları motosiktet sporları kulübü resmi bir dernek statüsü kazanmıştır.

grup dernekleşerek var olan bilgi ve tecrübelerini motosiklet tutkunları ile paylaşmayı ve topluma yararlı bir kulüp olmayı amaçlamaktadır. bu amaç doğrultusunda türkiye içinde ve dışında motosiklet sporlarını yaygınlaştırmak, bilinçli, eğitimli, örnek sürücüler yetiştirmek için çeşitli faaliyetler ve eğitimler düzenlemektir.

ayrıca deprem, sel gibi doğal afetlerde ulaşımın araba ve diğer dört tekerlekli vasıtaların seyir yapamadığı bölgelerde, motosikletin hareket kabiliyetinden yararlanarak, acil durumlarda görevli ve yetkin personeli afet bölgelerine ulaştırmaya çalışır. bugüne kadar bu tür durumlarda yetkin kurumlar ile ortaklaşa hareket ederek kendisinden beklenilen görevi layikı ile yerine getirmiştir.

uluslararası motosiklet grupları içerisinde saygın bir yeri olan anadolu kaplanları motosiklet sporları kulübü derneği, atatürk’ten aldığı ’yurt ta sulh, cihanda sulh’ ilkesini adeta yaşamaktadır. bu çerçevede özellikle yunanistan’da ki kardeş kulüplerimizle ile her yıl mutlaka en az bir kez ortak etkinlik gerçekleştirmektedir. türkiye’ye gelen tüm yabancı motosiklet kulüplerine büyüklerinden öğrendiği gibi türk misafirperverliğini sonuna kadar göstermektedir.



motosikletin trafikte az yer kaplaması, daha hızlı ve pratik seyir sağlaması, kara yollarına çok daha az zararvermesi, az yakıt tüketmesi gibi avantajlarını halk arasında bilinçlendirerek milli ekonomimize katkıda bulunmak anadolu kaplanlarının vazifelerinden bir başkasıdır. bu avantajların bir müddet sonra bir tutkuya dönüştüğünü insanlara göstermek, bu tutkununda bir müddet sonra yaşam tarzı şekline büründüğünü gözlemek bizlere herzaman keyif vermiştir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol