26 haziran 2011 van da askeri araca saldırı

benduruyorumsebagitti
van’ın saray ilçesi’ne bağlı örenburç köyü’nde askeri aracın geçişi sırasında uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. olayda 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

habertürk

karanlıktan yararlanan teröristler kaçmış, bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmış. ömrümüz, bu klişe laflarla biten, hain saldırı haberleriyle geçti. bir de "kanları yerde kalmayacak, döktükleri kanda boğulacalar" denilirdi, o söylenmiyor artık.

bir kez de biz karanlıktan yararlanalım, inlerinde boğalım çakalları.

gibi geliyor bana
şimdi birilerinin "sayın" diyerek değer verdiği bir bok var ülkemiz adalarının birinde. şimdi burdan gerçek isim ve olayları yazmayalım, ne olur ne olmaz, boka bile sayın dediler, olaki boka bok dedik diye bizi de alırlar ergenekondan.

adacıkların birinde yaşayan "appuş" diye de adlandırabileceğimiz bir orrrrrrospu evladının kurduğu terör örgütü var. bu örgütün, her biri birbirinden kaliteli orrrrrospu çocuğu olan elemanları var. ve bu elemanlar appuş denen şerefsiz ipnenin emirlerini avukatları aracılığıyla uygulayıp, ülkenin dört bir yanında senin benim akrabamı, arkadaşımı, evlatlarımızı, kardeşlerimizi vuruyorlar.

ben bunların yedi ceddini skeyim.

nasıl bir ülke burası ya?

kaç oldu ulan kaç ? sayabildiniz mi?

kaç tane asker şehit oldu farkında mısınız?

eskiden haberlerde şehitlerin cenazelerini görürdük. şimdi o kadar bile haberimiz olmuyor. neden?

çünkü sadece "kelle" gidiyor değil mi "sayın" başbakan?

yazık. boşuna ölüyorlar orada kardeşlerimiz. boşuna.

vatan artık zaten bizim değil. neyi savunuyorsunuz orda?
benduruyorumsebagitti
#1014291

"şehit cenazelerinde koparılan yaygaraları görüyorsunuz" demişti sayın başbakan. o sebeple bir süredir tv ekranlarında yok bu haberler. millet de bitti sanıyor ya da... ne bileyim, ne diyeyim...

ozee
daha kaç kere aynı masala, sahte barış çığırtkanlıklarına inanmamız gerekiyor, bu heriflerin her zamanki taktiği fırsatını buldukları an kanlı eylemlerini gerçekleştiriyorlar.

alanen bağıra çağıra yaşanan gerçeğe ne kadar daha göz yumulacak? bir siyasinin, bakanın yakını orada şehit olunca mı bu ülkenin orta halli ya da fakir kesiminin canı, ailesi survivor daki taner in mallıklarından daha mı önemsiz? asker, polis şehit olsun adamların görevi bu zaten, seçmeselerdi, biz rahatız bize dokunan yok zihniyetinde demokrasi olabilir mi?

ulan pkk lı terörist ölünce adamlar binlerce kişi toplanıyor da biz neden bu iradeyi, kararlılığı gösteremiyoruz. klimalı odalarında otururken eminim bir tv de bir haber kanalının altyazısında gördüğünde haberi olan, olaya tepki olarak gene birileri kınıyoruz haince tuzak diyip geçiştiriverecek.

pkk, aynı terane, hani savunmadaydınız, hani meşru müdafaya çekilmiştiniz böyle mi olur lan meşru müdafa, hain tuzaklarla mı? yok 15 temmuz a kadar apo zaman vermiş, yok şu zamana kadar eylemsizlik varmış.

e sen değil misin demokrasi naraları atıp askerin siyasetten uzak tutulmasına söyleyen sen de işini yap o zaman artık, bu mücadele taktiksel, konvansiyonel bir mücadele değil, siyasi etkinin, uluslararası düzmecenin daha etkin olduğu bir mücadele. siyasi iradeni bir kararlılığa oturt da sadece askerin, polisin işi olmayan bu mücadeleyi farklı alanlarda sürdür. çözüme ulaş.

pkk ya terör örgütü diyip, pkk liderine sayın diyen bir iradeden çözüm bulma beklentisi çok zayıf, iktidar olarak bu ayrımını kesinleştir.

seçim öncesi zırva projeleriniz yiten ve yitecek canların önüne geçemiyorsa banane kanaldan, köprüden. sadece istanbul değil türkiye.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol