boğa güreşi

independence
arena ismi verilen stadlarda bogalarin katledilmesi.matador ismi altinda gorev yapan katiller tarafindan mizraklanarak oldurulur bu hayvanlar.daha sonra da et $eklinde tuketilirler bildigim kadari ile.bogalarin oldurdugu matadorlar yenmez.sadece olen boga ise o zaman boga yenir.oteki hali yamyamliga girer.
queen
hep bogalarin kazanmasini diledigim, insanlarin ne kadar igrenclesebileceginin kaniti olan hede... birbirini olduren ve bundan zevk alan,doganin en ustun yaratigiyiz diye ovunen insanoglunun vicdansizligidir bu baska birsey degil!
ata the wise
hakkında çok şey bilmeyen insanoğlunun hakkında atıp tuttuğu kültürel bir mirastır.

yaşamın ve ölümün dansının tekrar tekrar sahnelendiği bir oyundur. ispanya gelişmeye başlarken turistler için daha fazla düzenlenmesi ve kuralların yumuşatılmasıyla anlamını yitirmeye başlamıştır. eski kurallarla, insan ve boğanın hayatta kalma şansı eşittir. ispanyanın hemen her yerindeki matadorlar mezarlıkları da bu yıllardan kalmadır.

ayrıca bu mirası eleştirenlerin kurban bayramı arefesinde ve dahil bayram zamanında etraflarına bakmalarını tavsiye ediyorum. cennetteki arsaları için milyonlarca hayvanı boğazlamaları daha mı adildir?
independence
avrupa birligi uyesi bir ulkenin her pazar 6 bogayi katletmesi olayi.

medenisiniz, kültürlüsünüz, türkler barbar ya. biz en azindan zamaninda can verip can alip toprak ediniyorduk, ismi de savasdi ve karsi tarafin kendini koruyabilecek gucu teknigi vardi.

boga matadora karsi kendini nasil savunsun? boga ölünce senin pastirmadan sucuktan baska ne kazancin oluyor? simdi allah topunuzun belasini vermesin mi?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol