egon schiele

nys
1890 - 1918 yılları arasında yaşamış ekspresyonist ressam. figürleri kırılgan, üzgün, fakir ve aynı zamanda erotik çağrışımlarda bulunmamıza sebep olan portrelerdir. yaptığı bütün resimlerde kendi ellerini, kendi bacaklarını çizdiği söylenmekte. enteresan olan hemen hemen bütün çalışmaları’nın sonu erotizmle bağlanması. aslında pek değişik bir hayatı yoktur. maddi olanakları iyi olan ailesinin oturduğu yerde ilkokul olmadığından teyzesi ve dayısının yanlarına gidip orada okudu. kendi ailesini ziyaretlerinde kız kardeşiyle ensest ilişkileri olduğu söylenmektedir. babası bir yıl sonra akıl hastalığından dolayı öldü. egon kendi çabalarıyla beraber gustav klimt’e gidip eserlerini gösterdi. eserlerinden etkilenen klimt desenlerini satın aldı ve bir çok sponsorla egonu tanıştırdı. egon 3. sınıfı bitirdikten sonra okulunu bırakıp ilk sergisini açtı. küçük çocukların erotik olan ve olmayan resimlerini yaptı. arkasından tutuklanıp 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. askerlikte devlet tarafından hazırlanan sergiye girdi ve çok fazla dikkat çekti. evlendiği karısı ve karnındaki çocuk gribe yenik düşüp öldükten hemen sonra aynı gripten dolayı egonda ölümü tattı. birçok eleştirmene göre özgün stilini tam geliştirmeden 28 yaşında ölen genç ressamlardan biri oldu.

ceza alması’nın sebebi küçük çocukların erotik resimlerini yapmasımı, yoksa küçük çocukları taciz etmesimi bilemiyoruz fakat o dönem içerisinde küçük çocukları taciz ettiği ve bundan dolayı ceza aldığı söylenmekte.

hala etkisinde olduğum ve sürekli resimlerini incelediğim ressamlardan biridir. enteresan gelen şey resimlerinde insanın iç dünyasını üzüntüsüyle, enerjisiyle, acısıyla hastalıklıymış gibi yansıtmasıdır. tabi birde bunları erotizmle yoğurması. eğer yaşamış olsaydı nasıl resimler yapardı acaba

resimlerini buradan görebilirsiniz.http://www.egon-schiele.net/
nys
hem resimleri inceleyebilir, hem bu harikulade şarkının içinize işlemesine izin vermelisiniz.

http://tinyurl.com/3sm3yrv

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol