operation turkey

independence
anonymous’un 22 agustos itibari ile turkiye’de uygulanacak olan internet sansurune kar$i ba$latacagini duyurdugu operasyonun ismi. $u $ekilde bir duyurulari var kendilerinin(tamami ile alintidir).

"dear turkish netizens,

this is a message from anonymous.

partly in response to your requests, anonymous has started operation turkey to counter the plans of your government to curtail freedom on the internet.

the operation is currently in its early stages. we are gathering information and discussing plans with a small group of people in a channel on the irc network of anonymous operators (irc.anonops.li). whether it will grow into something big depends entirely on the efforts of us, you, and other people willing to contribute time, skills and creativity.

we would like to invite you to join the channel to share your ideas and work on the operation.

you can access the irc channel here:http://chat.mibbit.com/...8.74.43&channel=%23opturkey
(server: irc.anonops.li, channel #opturkey)

please send join us in the irc-channel and feel free to distribute this email to your friends and on forums."

"merhaba türkiye,

son yıllarda, türkiye hükümetinin internet üzerindeki kontrolunun ne denli arttığına tanık olduk. binlerce websitesi ve blog engellenirken, aynı zamanda internet gazetecilerine karşı başlatılan yasal kovuşturmalar devam etmektedir. hükümet şimdi de 22 ağustos’ta, internet kullanıcılarının tüm aktivitelerinin kayıt altına alınmasını mümkün haline getirecek olan yeni bir filtreleme sistemi uygulamaya koymak istiyor. böylesi bir sistemin ne zaman ve nasıl uygulamaya konulacağı hala muğlak olsa da, kesin olan şey hükümetin internet sansürünü bir üst seviyeye çıkardığıdır.

bu sansür uygulamaları mazur görülemez. serbest bilgi akışına erişim ve katılım temel bir insan hakkıdır. türkiye hükümeti bu temel hakkı ihlal ederken, ‘anonim’ (anonymous) eylemsiz kalmayacaktır. sansürü engellemek için desteğimizi verecek, sansür uygulayan kurumlara karşı harekete geçeceğiz.

türkiye’de yüz binlerce insan internet sansürüne yönelik kararları protesto etti ancak akp hükümeti insanların seslerini duymazlıktan geldi ve protestocuları polis şiddetiyle bastırdı.

bizler tüm internet vatandaşlarını, türkiye hükümetini bu absürd politikalardan vazgeçmeye iterek, konuşma özgürlüğünü desteklemeye çağırıyoruz. serbest bilgi akışı engellenemez. bilgi paylaşımı durdurulamaz. korku eşiklerini aşarak, bu temel haklarımızı savunmanın zamanıdır.

daha fazla bilgi için:http://tinyurl.com/5vd4f9p

internet erişiminin serbestleştirilmesi için neler yapabileceğimizi tartışmak için irc kanalında bize katılın:http://chat.mibbit.com/...8.74.43&channel=%23opturkey

(server: irc.anonops.li, channel #opturkey)

bizler ‘anonim’iz.

bizler çoğunluğuz.

bağışlamayız.

unutmayız.

bizi bekleyin.

bir de youtube videolari var ki konu$an ki$inin aksanina bayildim;

http://tinyurl.com/3cj5ach

i$in ucunda anonymous olunca biraz urkmek lazim sanki. hani adamlar bizimkiler gibi internet cafelerde saatine 1 lira verip internet sitelerine index atmiyorlar, kiytirik duzeneklerle ddos yapmiyorlar. adamlar bildigin kodu mu oturtturuyorlar.
independence
:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:

lutfen bekleyiniz. tib.gov.tr yukleniyor

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:
independence
muhtemelen saldiri durmu$tur zira tib’in internet sitesi artik acilmaktadir. ee ne anladim ki ben bu i$ten? 100 ki$i toplansak ayni etkiyi biz de cok rahat yaratabilirdik. cok sacma oldu eger buysa operation turkey dedikleri $ey.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol