ehec

independence
enterohemorajik escheria coli’nin kisaltilmi$i, olumcul bir bakteri ismi. ispanya’da yeti$en salataliklardan yayildigi one surulen bakteri $u ana kadar 18 can aldi ve 2000 den fazla da hasta olan insan mevcut. bakteriye henuz turkiye’de rastlanmadi ama almanya’dan gelen bir turist karantinaya alindi. bakteri insanda once mide bulantisi yaratiyor ve ardindan da bobrek yetmezligi sebebi ile ölüme goturuyor. ispanya tarim bakani da salataliklarin guvenli oldugunu kanitlayabilmek icin kameralar kar$isinda salatalik yiyor, tipki bizim bakanimizin karadeniz bolgesinde kameralar kar$isinda caylarin radyasyonlu olmadigini gosterebilmek icin cay ictigi gibi. sonra kendini kanser olmu$tu ama olur oyle.
independence
bakteri sebebi ile olen ki$i sayisi 22 ye cikti. a$agi saksonya tarim bakaninin belirttigine gore bakterinin yayilma yeri almanya’da bulunan bir organik besin ciftliginde yeti$tirilen soya fasulyesi filizleri olabilirmi$.
killikurabiye
basınımızda bilip bilmeyen herkes birşey sallamaktadır. özellikle gazeteler ve haber siteleri konu ile ilgili yaptıkları haberin içerisinde; bir yerde virüs diye bahsederken bir yerde bakteri diye bahsetmekteler. bu da onları salak yerine düşürmekte. kimi yerde tedavisi çok kolay, hatta kişi bu hastalığı geçirdiğinin farkına bile varamayabilir denirken kimi yerde insanı korkutan açıklamalar yapılmakta.

yani an itibariyle zavallı ehec bakterisi avrupada gündem pompalama aracı olarak kullanılmaktadır.

bu arada bu e.coli sülalesindeki arkadaşların hücre içine sızıp kendi genetik kodlarını aktarma yetisini de hatırlatalım. bu yüzden genetik ilminin icrasında e.coli neredeyse her yerde kullanılmakta. (gdo’lu ürünleri yaratmak gibi)

bu suş, özellikle salatalık ve domates için öcü yaftasının yapıştırılmasına neden olmuştur.

buradan da, gdo laboratuvarlarındaki hergelelerin hıyar geni ile oynarken, fatmagülün suçu ne dizisine takılıp proseste hata yaptıkları tezini üretmek mantıksız değildir hani...

independence
virusun salataliklardan degil sebze filizlerinden yayildigi ortaya cikmi$, bu sebeple de salatalik yasagi falan hepten ortadan kalkmi$.

almanya’da viruse yakalanma vakalarinda ciddi bir azalma gorulmu$ ancak yine de yeni vakalarin ortaya cikabileceginden endi$e ediliyormu$.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/18006543.asp?gid=381

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol