beyazgece

benduruyorumsebagitti
#1014626

su-i misal, misal olmaz sevgili bilgiç kardeşim.

şu anda kılıçdaroğlu teke tek’te konuşuyor ve diyor ki: "2002’de erdoğan milletvekili olamadığında biz demedik ’sen de cezası olmayan bir genel başkan seçseydin...’ gel kardeşim dedik, sorunu çözdük."

hatip dicle bir tarafa, onun cezası onandı. ama balbay, haberal ve alan hala yargılanıyorlar. suçu ispat edilene kadar herkes masumdur. bakın çamur atılana kadar değil, suçu ispatlanana kadar!

2007’de bir pkk’lı hapisten salındı, milletvekili seçildiği için.

ysk’nın dut yemesidir bunları hepsi. bu da bir tuzaktır. gelin hep birlikte çıkalım bu işten bakın zaten chp, mhp, bdp... diye, sözde ortak bir refleks oluşturacaklar.

independence
#1014626

zamaninda merve kavakçı’nin ortada hicbir sebep yokken meclisten atildigini du$unuyor kendisi. yakin gecmi$imize cok vakif degil anladigim kadari ile.

meclis ic tuzugune aykiri kiyafetlerle meclise gelemezsin. meclise turban takarak gelemezsin, meclise terlikle gelemezsin, meclise sikini acarak gelemezsin. milletvekilisin ve uyman gereken zaruri kurallar var, milletin hakkini savunacagin yere yine o milletin meclisinin kurallarina riayet ederek geleceksin.

"burasi devlete meydana okunacak yer degildir."

rahmetli ecevit soylemi$ti bu cumleyi, kimi kelimelerinde yanli$im olabilir affola. eger yakin gecmi$ ile alakali kimi eksiklikler varsa hafizalarda, internetten bile olsa melic ic tuzugu okunailir, ogrenilebilir.
benduruyorumsebagitti
#1014626

merve kavakçı’ya karşı, rahmetli ecevit’in konuşması ve "dışarı dışarı" korosuyla yapılan o hareketi kesinlikle tasvip etmiyorum.

meclis iç tüzüğünde başörtüsü ile ilgili bir yasak o gün bulunmuyordu. denebilir ki, meclis iç tüzüğünde, "kürsüye çiş yapılmaz" da yazmıyor. aynı şey değil efendim. kadınlarla ilgili etek-tayyör gibi bir zorunluluk var sadece.

yıllar yılı başörtülülere, imam hatiplilere uzaylı-hain muamelesi yapıla yapıla geldik bu hale. akp oradan geldi yerleşti krallık koltuğuna, kaldırabilene aşk olsun. sokağında, okulunda, mahallende, marketinde, apartmanında başörtülü vatandaşın var mı? meclisinde de olacak.

merve kavakçı’ya yapılan bir linçti ve milletvekilliği de başörtüsü yüzünden değil de sanki amerikan vatandaşı olduğu için türk vatandaşlığından çıkarılmasıyla gerçekleşti. ki bu süzer plazaya ruhsat vermediği için o bölgeyi beyoğlu belediyesi’nden alıp şişli belediyesi’ne bağlamak gibi bir olaydı. halk yemedi, yutmadı, unutmadı. hâlâ o hurmalar tırmalar.

chp/kılıçdaroğlu o kadar gayretine rağmen, doğru sözlerine, sağlam vaatlerine rağmen aldığı oy oranı ortada iken nedeni buralarda bir yerlerde aramalı kesinlikle.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol