mhp nin seçimlerde barajı geçememesi

independence
buyuk konu$mak gibi olmasin ama son cikan kaset furyalari ile birlikte son derece olagan bir durum. kasetlerden once dahi devlet bahceli’nin pasif tutumlari sebebi ile mhp’nin baraj altinda kalacagina dair fikrim vardi, oysa $imdi bu fikrim kafamda kesinlige donu$tu. bu secimlerde mhp’nin baraji gecebilmesi cok olasi gozukmuyor zihnimde. bu kasetleri her kim cikartiyorsa ortaya, zamanlamasi cidden kusursuz. mhp zaten bir hayli yipranmi$ken secimlere bir ay kala bu kaset furyalari mhp’nin etik ahlakina olan guveni sarsti bitirdi.

yazdiklarim temenni degil du$uncedir. temennim ise mhp’nin kesinlikle meclise girmesidir. giremdigi taktirde akp, chp ve bdp mecliste top ko$tururlar.
sipsi
imkansızdır. kemikleşmiş bir kitlesi vardır mhp’nin, bu seçimde de barajı sınırdan da olsa geçecektir.
independence
mhp’nin kemikle$mi$ olarak nitelendirilen kitlesi bir hayli zamandir bir kac parcaya bolunmu$ durumda. medyaya yansiyanlar haricinde yansimiyanlari da iyi etud etmek gerekmekte. bu anlamda benim de temennim gecmesi yonundedir ancak cok kolay gozukmuyor bu durum. 12 haziran hepimiz icin $a$kinlik yaratacak bir tarih olacaktir.
independence
partinin uzerine buyuk oyunlar oynaniyor, buyuk komplolar duzenleniyor. herkes goruntuleri konu$uyor ama kimse bu goruntuleri kim nasil elde ediyor sorusunu sormuyor. son yapilan yayinlar ile birlikte mhp’nin secim barajini a$masi hemen hemen imkansiz bir hal aldi, en azindan benim goru$um o $ekilde. buyurun bakin;

(bkz: istifa etmezsen görüntüleri yayınlarız)
tasarimharikasi
bu anketler neye göre yapılıyo bilmiyorum ama saçma olan bi şey var. 22 temmuz seçimlerinden beri bas bas bağırıyorum, bağırıyoruz. akpnin alabileceği en yüksek oy oranı %33tü. şimdi kalkmış "mhp barajı geçebilir mi" teranesiyle psikolojik harekatın tillahı yapılıyo. yav ayıptır be. şu akpden başka tek başına iktidar olamayacak kadar istatistik biliminden yoksun, kendini hileye hurdaya vermiş bir parti var mı? seçmen iradesine tercihlere saygım her zaman var fakat akpnin kendi seçmeni de dahil hiçbir seçmene saygısı yok ki adalet bakanlığına bağlı uyap sisteminde oyları kendine devşirip "istikrar" palavrasını sürdürdü.

peki bu seçimlerde böyle mi olacak? mhp cidden baraja mı oynuyor yoksa oyları ciddi oranda yükselişte mi? açıklayım.

şu son kaset olayıyla ve "farklı ülkücülük" dedikleri vıttırıvızzık oluşumla oylarını ciddi bir oranda yükselttiler.kamuoyunda dönen "akp tek başına iktidar höylöyylöyy" teranesine fazla abanmayın dostlar. 22 temmuzun lekesini silemedi bunlar daha nereye tek başına iktidar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol