libya nın bölünmesi

independence
ırak’ta gorduk biz bu senaryoyu, ayni senaryo $imdi de libya uzerinde oynaniyor. hatirlarsiniz, ırak’a muttefik guclerince yapilan saldirinin sonucunda ırak bolunmu$ ve merkezi ırak ile kuzey ırak olarak ikiye ayrilmi$ti. $u anda ırak’ta iki ayri yonetim var.

libya’da da ayni oyun oynaniyor $u anda. operasyonun sonucund libya’nin bolunmesi an meselesi. her ne kadar "hedefimiz kaddafi degil" dense de kaddafi’nin trablus’ta ki sarayi bombalaniyor, bir ihtimal bu bombalamada oglu olduruluyor ama muttefiklere soracak olursan kaddafi hedef degil, kaddafi’nin sarayi askeri bir us olarak kullanildigi icin bombalandi.

libya i$gal edilecek, topraklari parcalanacak, muttefik gucler, daha dogrusu amerika aslan payini alacak ve bir sure sonra kendi topraklarina donecek. geride kani icilmi$ bir hayvan le$i misali sahipsiz ve karma$a icerisinde bir libya birakilacak.

senaryo ayni, oyuncular ayni, oyunculari izleyen dunya yani bizler ayni. degi$en tek $ey mudahale edilecek olan ulkelerin koordinatlari. isim din dil irk farketmez, petrol varsa tamamdir bu i$, di$aridan bir mudahale ile senaryo ba$lar ve sonlandirilir, ta ki diger bir ulkeye operasyon duzenlenene kadar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol