11 mart 2011 japonya depremi

0 /
mitili
japonya’nın kuzeyinde meydana gelen ve büyüklüğü 8,9 olarak açıklanan deprem. tsunami falan var. ölü yok sanırım tam anlamadım o kısmı.
isyankarmuhabir
vay a.q arkadaş dedirten hadise. diyorumda neden diyorum; görüntülerde bir tane bile deprem nedeniyle yıkılan bina yok, sadece tsunami etkisiyle yıkılan hasar görenler var. demişti dersin sözlük, bu adamlar bu depremden sonra derlerki ders çıkardık tsunami içinde önlem alıcaz. demeki veli göçer ve familyası japonlarda yokmuş bu tür bize özgü türmüş.
isyankarmuhabir
bu depremin birde dünyaya etkileri olacaktır sözlük. yok jeofiziksel olarak etkisini demiyorum. ekonomik etkisi olacaktır. tokyo borsasaı dünyanın sayılı borsaları arasındadır. japon ekonomisindeki en kucuk kıpırtı dünyayı yerinden oynatırken, 8.9luk bi kıpırtı neler yapar görücez. demişti dersin sözlük elindeki nakiti dövize yatır diyorum bak.
mitili
tsunaminin bütün pasifik kıyılarını etkileyeceği söyleniyor. son bilgilere göre 32 yaralı ve 100’ün üstünde yaralı var.
independence
ntv altyazilarina gore en az 63 ki$i hayatini kaybetmi$. yarina kadar rakam 100 lerle anilacaktir muhakkak ancak yine de cok cok ucuz atlatilmi$ bir facia olacaktir. du$unsene turkiye’de boyle bir deprem ya$andigini allah korusun. milyonlarca insanin hayatini kaybetmesi cok yuksek olasilik olurdu.
independence
son gecen altyazilara gore sendai plaji ismindeki bir plajda 300 e yakin ceset bulunmu$. bildigin doganin katliami soz konusu $u anda japonya’da.
independence
bir de $oyleleri var depremi siklemeyen;

http://tinyurl.com/5t9prsh

lan olm, 9 $iddetinde sarsiliyorsun lan got, bari kulakligini cikart. zannedersin ki vibratorun uzerine oturmu$ dans ediyor densiz!
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol