üzerine vazife olmayan her şeyi üzerine alan eblek

independence
eh, bunca senedir yazilarimi okuyorsun, ba$ligin beni tanimladigini da anlami$sindir artik.

evet benim o!

sene ben diyeyim fransiz ihtilali, sen de ta$ devri, ta$ devrini almi$ gidiyor. bakma genc gosterdigime, hz. isa’nin carmiha gerili$ine $ahidim ben, boru mu? esasen diyanet i$leri ba$kani ben olmaliydim, dinle alakali her geli$meye yakinen $ahidim zira, ya$im da tutuyor hem.

neyse;

henuz cocugum ve ben cocuksam o caglarda ileti$imin duvarlara kazinan keci okuz resimlerinden ibaret oldugunu az cok tahmin edebilirsin, ama oyle degil. elektrigimiz var, suyumuz var, siyah beyaz televizyonumuz var ve bir de lanet olasica bir apartman yoneticimiz var. lanet olasica dedigime bakma, adam lanet olmu$ olabilecegi kadar, tum lanetleri bunyesinde ta$iyor besbelli, ba$ka turlu kimse oyle birisi olamaz. laneti ismi konuldugu anda ba$lami$ olacak ki ismi "agabal efendi". vallahi bak, ismi "agabal", efendiyi sonrasinda biz taktik. $u fani dunyada kendisine efendi diyen bir iki insan olsun istedik, mekanimiz kesin cennet.

agabal efendi iki gunde bir gelir kapiya ve babama "burhan bey, apartmana $unu yaptiricaz bunu yaptiricaz, aidat $u kadar oldu bu kadar oldu" der ve icten ice gulerek hizlica uzakla$ir kapican. ayni agabal efendinin zemin katta oturan insanlardan asansor yapimi parasi toplami$ligi vardir. i$in garibi zemin kata hicbir zaman asansor kapisi yapilmami$tir, asansorun start aldigi ilk nokta birinci kattir.

gelelim uzerime vazife olmayan her $eye ziplama hadiseme;

dedim ya cocugum ve yine dedim ya agabal efendi isimli bir organizma ile ayni apartmanda ya$amak zorundayim, zira henuz ekonomik ozgurlugun yok, ciklet desen onu bile babamin sponsorlugu olmadan alamiyorum. bakma $imdi ko$kler konaklar rus hizmetciler falan, zamaninda sabanci bile hamallik yapmi$, ayni yolun yolcusuyuz. agabal efendi iki gunde bir kapimizi caldikca babamin pe$i sira bacaklarina dolana dolana ben de kapiya gitmeye ba$ladim. agabal efendi ilgimi cekiyordu, oksijeni neresinden aliyor neresinden di$ari salinim yapiyor hepsini ogrenmek istiyordum. ileride bir gun bilim adami olursam bu adami inceleyecektim, niyetlenmi$tim ciddi ciddi.

evet, uzerime vazife olmayan i$lere ziplama mevzum.

agabal efendi(bundan sonra a.e olarak anilacak)

babam (bundan sonra da babam olarak anilacak, satmam aga ben babami bir iki paragraf yaziya)

ben (e bildigin ben i$te)

a.e. = burhan bey, apartmana boya yaptirmamiz gerekiyor, bir de uydu anteni taktiricaz, aidatiniz aylik olarak $u kadar artti.

babam = gecen yaz yaptirmadik mi apartmana boyayi biz?

a.s.a.e.(avradini siktigimin agabal efendisi, hayir bir kere bu $ekilde anilacak, devaminda yine a.e. olarak kalacak)

a.s.a.e. = boyanin rengi gune$ gorunce uyumsuz oldu, estetik acidan degi$tirmemiz gerekir.

bak bak mala bak. apartmanin icine boya yapilmi$, gune$ gorunce rengi uyumsuz olmu$. apartmanin icine galaksi mi kurdun lan? gune$ ne gezer apartmanin icinde. duyan da camekan kapli her tarafimiz sanacak aminakoyum.

babam = neyse hadi, cok da bir fark yokmu$.

ve tanananammm. sira bende haliyle.

ben = agabal amca(cocugum ya henuz), catiya da havuz yaptiralim mi?

a.e. = ahaha, afacan seni, sen nerden biliyorsun bakayim havuzu falan?

lan!?! cocuguz dediysek mal degiliz ya dallama. her $eyden once playboy okuyucusuyum ben, biliyoruz playboy malikanesindeki havuzlari falan. o donem ilgimi playboy malikanesindeki havuzlar cekiyor, henuz kadinla kizla i$im yok. bugun var ama, selam ederim sozluk bayanlarina.

ben = gordum ben, biliyorum, dallas’ta gormu$tum.

a.e. = bizim apartmana olmaz yavrucum, daha geni$ bir alan lazim onun icin.

ben = o zaman bizim makbule teyzelerin apartmanina havuz yaptiralim ama parasini babam odesin?

aha babam sicacak az sonra agzima, oyle bir nefes ali$i var.

a.e. = ahahah, afacan seni.

olayim havuz yaptirmak falan degil, makbule teyzeyi mayoyla bikiniyle gormek. tamam cocuguz kariyla kizla i$imiz yok ama memelerle var haci. en azindan makbule teyzenin memeleri ile var. kadin cama cikip etrafi izlemeye kalktigi zaman bir dayiyor memeleri birle$tirdigi kollarinin uzerine, o anda mahallede hayat duruyor yemin ederim. ne zamanki makbule teyze camdan iceri girdi, o dakika mahallede hayat normale donuyor.

uzerime vazife olmayan $eyleri ustlenmem daha cocuk caglarda ba$ladi senin de gordugun gibi. daha sonrasinda lise, universite, askerlik vs. gun bugundur bende halen degi$en bir $ey yok, nerede ne zaman kainatin en gereksiz konusunu gorsem, hic uzerime vazife degilken zipliyorum konunun uzerine. sirf bu yuzden ortaokulda ve lisede milyon kere nobetci secilmi$ligim ya da herkesin obek obek kactigi okuma parcalarinda gonullu okuyucu olmu$lugum vardir.

en son da bu sozluk i$te. sagi solu dokuluyor a.k. bana mi kaldi lan sozluk yapmak!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol