abdullah öcalan a ev hapsi cezası vermek

independence
bir suredir bdp’nin arzusu bu. bugun de ufuk uras tarafindan yine dile getirildi bu konu. ancak hukumet kanadindan gelen haberler kanunun buna uygun olmadigi, dolayisi ile bunun $u anda mumkun olamayacagi yonunde.

hukumetin bu aciklamasindan yola cikarak denilebilir ki, kanun izin verseydi abdullah ocalan’a ev hapsi verilmesi hukumet tarafindan da onay gorebilirdi. benim anladigim tema bu, ba$ka bir $ey anlayan varsa ba$ka bir $ey yazsin, ben yanli$sam hatami duzeltirim.
independence
bülent arınç’in dun yaptgi aciklamaya gore toplum buna yava$ yava$ hazirlanmaya cali$iliyor.

"$u anda oyle bir gundem yok ama olabilir."

bu metin vatanda$in kafasina yerle$tiriliyor ufaktan.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20769777.asp
independence
aha buraya yaziyorum. akp halen iktidarda olursa ve ba$bakan halen erdogan olursa, en gec 2014 sonuna kadar gercekle$ecektir bu durum. o tarihe kadar surecegini de hic sanmam ayrica. sonraki a$ama ise serbest birakilmasi olacak elbette.
independence
hüseyin yayman’in bugunku yazisinda $oyle bir cumle dikkatimi cekti;

"cenazelerin geldigi yerde bu konunun gundeme gelmesi cok zor"

yazinin tamami icin;

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/21494098.asp?yazarid=448&hid=21494194

yani hüseyin yayman’a gore eger pkk $iddetin dozunu azaltirsa hatta eylemsizlik surecine girerse abdullah ocalan’in ev hapsi gundeme gelebilir, du$unulebilir. zaten bülent arınç da zamaninda benzer konu$malar yapmi$ti;

#1051372

senaryo santim santim hazirlaniyor, du$uncelerdeki aglar yava$ yava$ oruluyor. pkk teroru azaltirsa abdullah ocalan’in ev hapsi mumkun olacak. hukumet teror ile ancak bu $ekilde ba$a cikabilmeyi ba$arabilecek anla$ilan. abdullah ocalan’a ev hapsi verilirse bu toplum bu hukumeti ne yapar, ne eder o konu henuz muallakta ama.

independence
ba$bakana gore gundemlerilnde boyle bir konu yok;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22305803.asp

ancak yaziyi tam okursan acik kapi birakmayi da ihmal etmemi$ sayin ba$bakan.

gundemi okuyabildigim kadari ile soyluyorum, terorle mucadelede devlet imrali’yi muhatap aldi ya, bu goru$melerin sonu abdullah ocalan’in kademeli affina kadar uzar ya da bu goru$melerden de hicbir sonuc alinmaz.

kademeli affina kadardan kastim $u;

once imrali $artlari iyile$tirilir, ocalan’in hucresi geni$letilir, avukatlari ve ailesi ile ve bdp’liler ile siklikla goru$mesine imkan verilir. aradan bir kac sene gecer durum ev hapsine cevrilir. bir iki sene sonra da adli takip $arti ile serbest birakilmasina karar verilir. bir be$ sene sonra da adli takip $arti ortadan kalkar, abdullah ocalan hepten serbest kalir.

tum bu saydiklarim adli takip $arti haricinde 4 senede tamamdir bak gor.
elma sekeriiii
gündemde şuan böyle bir konu yok ancak olabilir.
ev hapsi verilir bu katile, karşılığında terör azalır.

öyle mi realite gerçekten?

ya sen kimsin ki devletle böyle bir anlaşmaya varmaya çalışıyorsun? devlet bir adım atacak ki sen de atasın, öyle mi? bit yavrusu gibi davranmanıza gerek yok, bu vicdan katili herif ölüp gittiğinde ne yapacaksınız? meclisi mi basacaksınız?

böyle bir taahhüt, hiç ağza dahi alınmamalı, çünkü kalıcı çözümün tek bir harfini dahi içinde barındırmıyor. ev hapsi demek pkk kck ve bdp ile direkt iletişim demek. ardından bu adam öldüğünde tekrardan eskisinden daha da örgütlenmiş halde karşımıza çıkacak olan bir pkk’dır.

gözünüz mü kör, nedir?!
derdiolanneylesin
dile getirilmesi bile oldukça komik olan safsata. bu ülkeyi bölmek , parçalamak isteyen, masum gençlerin katili olan bir insanı bu ülkede yaşatmak bile büyük bir lütufken bir de ev hapsi verip ödüllendirmek mi isteniyor acaba, daha fazla genç ölsün daha fazla ana ağlasın diye ??
tasarimharikasi
tüy dikmenin bir başka halidir.

hayır tepedeki elit zümre seninki de dahil 22 ülkeyi silip atacaklar haritadan. hala "apo meclise girecek mi" "ev hapsi olacak mı" gibi sikindirik gündemlerle boğuşuyoruz.

mesele keşke bu kadar basit olsa ve barış hakikaten inananların dil dökmesiyle gelseydi.

ama kürtler de türkler de çok acı çekecek. çünkü tepedeki kevaşe ruhlu piçiriklerin istediği tek şey bu. kaos.
independence
ba$bakan konu ile alakali $unu soylemi$, tarihleri not alalilm, 30 mart 2013 cumartesi, ba$bakanin soylemi 29 mart 2013 cuma gunune denk geliyor. soylem aynen $u $ekilde;

(öcalan’a) ev hapsi falan asla söz konusu değil. devlete ait haklar konusunda af yetkisi kullanabiliriz ama şehitlerimizin hakkının affını sağlayamayız.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22928493.asp

hah, bunlari not alalim dememdeki sebep ise ba$bakanin tutarsizligidir malumunuz. bir kac sene once "teroristle gorusen $erefsizdir" diyen ba$bakan bugun teroristle birlikte gundem yaratiyor ya hani, o yuzden dedim bunu ben.
komple teorisyen
yıllarca malını canını terör belasına kurban vermiş insanların kanına dokunacak bir uygulamadır.toplumsal mutabakat sağlanmadan yapılması mümkün gözükmemektedir daha doğrusu mevcut hükümetin baldıran zehirinden kastı bu karar olabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol