27 şubat 2011 bilgi sözlük ün hacklenmesi

independence
guler egleniriz hesabi mitili ile birlikte organize ettigimiz $ey. kimse siklemedi o ayri. siklememekten ote kimse farketmedi nickten yana $ansim yok bireyi haric bi de eflatun haric. vay arkada, gercekten hacklensek kimsenin ruhu duymayacakmi$ yemin ederim.
nerobianco
hacklendik diye marmaris’ten viyana’ya geldim. neden bunun için böyle bir şey yaptım biliyosam götüm. neyse sanırım independence dikkat çekmek için yapmış. sorun yokmuş.
sipsi
’ya yine ben yokken aksiyon olmuş, ben yine kaçırdım yaaa!’ diye bağırınarak sözlüğe giriş yaptım. şakaymış. nasıl rahatladım anlatamam. ben yokken olmasın böyle şeyler, her şey ben yokken oluyor. misal sözlüğe bir giriyorum biri biriyle kavga etmiş, biri uçurulmuş, bütün aksiyon bitmiş, ben gelmişim. çok üzülüyorum ben o zaman. olmasın böyle şeyler sözlük..
nickten yana sansim yok
nickten yana sansım yok->eflatun: yapmaz :) heklemiştir biri işte.
(27.02.2011 22:54:07)
sil ar$iv
-eflatun- yaparmı yaaaa bunu
(27.02.2011 22:52:46)
nickten yana sansım yok->eflatun: jedi yapmıyorsa şaka değildir.
(27.02.2011 22:52:03)
-eflatun- (#992861) biri şakamı yapıyor anlamadımmmm
(27.02.2011 22:51:44)


dikkatinizi çekerim. şaka olduğunu anladım fakat ben jedime güvendim. babadır o dedim. anadır o dedim. vurmaz dedim bizi. vurdu sözlük, vurdu...

vurmayıııın...
eflatun
bilgi tweet te cirit atarken içimden ’sözlüğe bakım ’ dedim. ama ne göreyim ekranda karagözlüm bu sözlüğü neriman’a armağan ediyorum yazıyor.başım döndü midem bulandı sonra titremeye başladım. çok korktum sözlük. hatta 3.5 attım. sonra öğrendimki sevgili jedimizin eşşek şakasıymış.

(bkz: eşşek şakası)
epikuros
dakkasında fake olduğunu caktigim olay. karagözlüm cok belli etti, "alyanaklım" olsa bi nebze. yalnız böyle, erbakan’ın öldüğü gün jedi’nin ikinci bir şok yaşatma isteği çok manidar.
atacamadesert
inandım lan sözlük.. ağladım ardından.. indy yi arayacaktım, aramıyım dedim şimdi hacklenen kısımlarla uğraşıuordur..

iki damla gözyaşı döküldü gözümden.. baktım geçen senenin en beğenilen entrym yerinde mi diye.. karagözlüm almış yerimi..

sevemedim karagözlüm sevemedim..


independence
konuya minik bir aciklik getirelim.

%100 guvenli bir site yoktur, hepimiz biliriz bunu ama guvenlik anlaminda bilgi sozluk en ileri duzeyde korunan bir internet sitesidir. oncelikle sunucu tamamen bize ait oldugu icin birilerinin kodlari calmasi, kodlari degi$tirmesi, kodlara virus eklemesi gibi eylemler son derece guctur.

diger yandan gerek sozlugun kodlari, gerekse veritabani sistematik bir $ekilde yedeklenmekte ve 4 ayri yerde muhafaza edilmektedir. dolayisi ile herhangi bir hack giri$imi esnasinda kaybedilecek veriler maksimum 24 saatlik olacaktir ve sozlugun bu saldiri sebebi ile kapali kalma suresi ortalama 1 saat civarinda olacaktir.

bilgi sozluk’te veriler $ifrelenmedigi icin(md5) olasi ve ba$ariya ula$an bir hack saldirisinda mailleriniz ve $ifreleriniz saldiriyi gercekle$en bireyin & bireylerin eline gecebilir. bu durumda da yapilacak $ey e$ zamanli olarak tum uyelerin $ifrelerinin degi$tirilip mail adreslerine birer birer yollanmasidir. bu sebeple $ifrelerinizi kredi karti $ifreniz yahut mail $ifreniz yahut siklikla kullandiginiz $ifreleriniz icinden secmemeniz onem ta$imaktadir. bahsedilenler son derece kucuk olasiliklardir ama kucuk de olsa var olan bir olasiligi yokmu$casina degerlendirmek safliktir.

yeri geldi, gerekli izahati yapayim istedim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol