namaz tsk nın değerlerine aykırıdır

mehmet volkan balbay
albay ilhami güler tarafından 15 şubat 2001 tarihli yayımlanan emirde verilen mesaj.

yazı şöyle: "mesai saatleri içerisinde ve istirahat saatlerinde bazı askeri ve sivil personelin açık veya gizli namaz kılarak, uymak zorunda olduğumuz bazı değerleri suistimal ettiklerini tespit ettim. bu personellerin, bu tür davranışlarını devam ettirmeleri halinde haklarında yasal işlem yapılacağının, personele tebliğ edilerek, aksaklığa meydan verilmemesini rica ederim."

hayır o değilde, "istirahat saatlerinde" kılınan namaz hangi yüce değerlere aykırı oluyor onu anlamış değiliz? ayrıca "gizli namaz kılmak" ne demek? bunu tespit ettiğine göre gizli değil o namaz! yoksa bazı subayların evlerinde namaz kılmaları "gizli namaz" statüsüne mi giriyor? yahu bu arada sormadan geçmeyeyim, silahlı kuvvetlerin - bizlerin bilmediği- "uymak zorunda" olduğu hangi değerleri var? nedir bu değerler? nasıl bir değer ki bu, "namaz" gibi bir ibadet problem oluyor? hem de "istirahat saatlerinde" bile olsa... ne değerlermiş yahû... maaşallah! nazar değmesin inşaallah!

hayır bir de "allah allah diyen bir ordu nasıl cami bombalar?" diyor canlı yayında hiç utanmadan! be adam! sen o değerlerin adına camide bombalatırsın, müslümanları da fırınlarda yaktırırsın! istirahat saatlerinde bile olsalar!!!

kaynak:http://www.aktifhaber.com/namaz-tsknin-degerlerine-aykiri-375941h.htm
independence
$a$ilmamasi gereken bir akit gazetesi haberi. gazetenin boyle bir haber yaptigina degil de bu haberlere inananlara $a$iriyorum ben asil. albay ilhami guler bu emri yayinlarken her ki$la da ve & veya her taburda muhakkak en az bir mescid’in bulundugunu bilmiyor muydu acaba? $ahsi kanaatim albayin boyle bir emirden haberi bile yoktur, kaldi ki boyle bir emir tsk’nin icerisinde kabul goremez. benim askerlik yaptigim ki$lasindan taburuna hepsinde muhakkak en az bir mescid vardi ve askerler gonul rahatligi ile ibadetlerini yerine getiriyorlardi.

asparagas $eylere prim vermemek lazim.
tasarimharikasi
arkadaş bu başlığı açıyosunuz bari doğru düzgün bilgilerle gelin. tsknın değerlerini geçtim hiçbir tüzükte mevzuatta irtica olgusuna vurgu yapılmaz. çünkü tehlike askeriyenin içindeki bir olay değildir. şayet öyle olsaydı askeriyenin yemekhanelerinde tanrımıza hamdolsun milletimiz varolsun yazmazdı. kıçınızdan bilgi yazıyosunuz gece gece cinim tepeme çıkıyo. ben askerliği gavur dedikleri izmirde yaptım alay komutanlığında isteyen namazını kılıyodu üstelik mescit bile yoktu. 2009 ağustosunda ramazan vardı hatırlarsanız oruç tutan devrelerim de vardı. hiç kimseye karışan yok eden yok ama bir bok atma çabası tskyı karalamak şerefli komutanlarına laf sokmak için kafanıza göre antin kuntin sitelerden yazı apartmak. ayıptır günahtır be. her kurumun içinde iyi de var kötü de var genelleme yapmak ne haddinize arkadaş!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol