haçı ya siz indirin ya biz indireceğiz

sipsi
santa maria kilisesi’nin bahçesine atılan notta yazan cümle. üzerine bir şeyler yazmaya bile değmez aslında ama, neyse yazmış bulundum. kilisenin rahibi 2006’da öldürülmüştü hatırlanacağı üzere, umarım gerekli önlemler alınır da üzücü bir durumla karşılaşmayız.
tasarimharikasi
kayseride çekilen bir belgeselde de temsili bizans bayrağını gören ahali burası müslüman ülke indirin o gavur bayrağını diyerek belgesel ekibine dalmışlardı. benim hassas yurdum insanım. senin anlayışını sikeyim yurdum insanım. götünden donun alınır laf edemezsin yurdum insanım, evladın kaçak kuran kursunun çökmesiyle yaşamını kaybeder "takdiri ilahi" dersin gerizekalı yurdum insanım. sana bu mübarek kandil gecesinde yüce allahtan akıl ihsan ediyorum ki çakraların kapanmasın beyni sulanmış yurdum insanım. o haçı da götüne sok yurdum insanım. ayakkabının bağcığına kadar yabancı malı kakalanırken sana ses yok ama iş haç olunca vatan millet sakarya yurdum insanım.
atacamadesert
müslümanlığın son din olduğu ama diğer ilahi dinlerin peygamberlerini ve kitaplarını da kabul ettiği bilgisini ilkokul 3 te falan öğrenmiştik sanırım.

e o kadar bile mektep yalamamışlarsa bu adamlar, biraz bitleri kanlanınca götleri kalkmıştır bir bokuz diye.

lafın aslı şudur:

hacı ya siz indirin ya bir indireceğiz
independence
yava$ indir sacin ba$in dagilmasin gibi $eyler soylenirdi bu ve turevi insanlara, net bilemedim $imdi. kiliseden hac indirmek ne lan, tavugun gotunden tuy mu kopariosun sen? ne yazsam daha fazla bilemedim, bu kadar mudahil olayim konuya, sonra evden cik ya da biz cikartacagiz diye kagitlar atilmasin balkonuma.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol