allah yok din yalan

tasarimharikasi
camideki kandillerin prezervatife benzetilmiş olması da ayrı bir "ustalık"

oysa ki daha naif bir sürü karikatür var dinle ilgili insanın kolaylıkla haşır neşir olmasını ve gülmekten karnının ağrımasını sağlayacak kadar zekice olanları.

tek kelimeyle seviyesizlik.
yakamozart
ya herkes yanlış anladı yada ben yanlış düşünüyorum
forumları, sözlükleri dolaştım da valla herkes anasından girmiş bacısından çıkmış

bence ordaki asıl espri duvarlarda yazan karmakarışık arapça yazıların ne anlama geldiğini çoğu kişinin bilmediğini vurgulayıp ya orada "tanrı yok din yalan" yazıyorsa demek istemiş.

böyle giderse bahadır baruter üstadımız bi basın açıklaması yapacak
epikuros
ne ateist ne de koyu bir dindarım, lakin karikatürdeki espiriyi de kayda değer bulmuyorum. espiriden öte dikkat çekmek için yapılmış ekstrem bir çıkış olarak görüyorum. çocukluktan egenliğe geçişte ilk kez am, göt, sikli cümleler kurmanın verdiği muzip heyecanı anımsattı bana.

büyütülecek bişey değil, vasat altı bir karikatür. baruter’in söyleminin, dine veya ateizme bir şey kaybettirip kazandıracağı yok.
biskuvit
sabahtan beri twitter neden yıkılıyor soruma cevap bulduğum olay. tamam nasıl düşünürsen düşün de ne diye yazıp çiziyorsun milletin okudugu dergiye.
isyankarmuhabir
gereginden fazla polemik yaratıldığını düşündüğüm karikatürdür. neoldu hani özgür bir ülkeydi burası hani ileri demokrasi geliyordu memlekete. giderek muhafazkarlaştığımızın bir kanıtıdır bu karikatür için söylenenler. bir insan istediğini düşünebilir istediği inanç sistemine sahip olabilir, ister öküze tapar, ister kuşa, ister ateşe. kaldıki karikatürde müslümanlık inancına herhangi bir hakeret görünmüyor. sadece inandığı veya inanmadığı bir olguyu yazmış.

kişisel edit:
bu dergiyi para vererek satın alanlarında bu karikatürden çok da şikayetçi olduklarını düşünmüyorum açıkcası, yamuluyorda olabilirim tabii.
independence
oncelikle ortada dine hakaret allah’a hakaret var gibi bir soylem yok, be$ ya$inda bir cocuk bilir o cumlelerde hakaret olmadigini.

ele$tirilerin hepsi "sozde gizli bir $ekilde ateizm propagandasi yapmak" uzerine kurulu. allah yok din yalan demek istiyorsan bunu avazin ciktigi kadar bagirarak soylersin, kimse de gikini cikartmaz sana. ama kalkip cami duvarinda arapca yazilarin icerisine bu cumleyi sokarsan, o zaman insanlar "lan bi dur noluo hacim?" derler, dediler de nitekim.

gizliden gizliden mesaj sokmaya cali$ma karukaturlerin icerisine, direk du$undugunu soyle adam desinler. gizliden gizliye soku$turursan saga sola allah yok din yalan diye, kaypaklik etmi$ olursun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol