chok shekersin yha

independence
$imdi bu lisani nasil anlatmali net olarak bilemedim ama dilim dondugunce artik.

genelde bu lisani, facegiller familyasi uyesi olan mini bol ve rengarenk etekli kizlarimiz kullanir. daha ziyade kendi profilleri altina okuzogluorospucocugu familyasi uyesi er ki$iler tarafindan yazilan, "bir kere yalasam neler vermezdim ki" ve / veya "harika bir vucut. benim olsan emmedigim yerin kalmazdi" $eklindeki yazilara cevaben bu lisani kullanirlar.

lisanin ciki$i irc doneminde zurna isimli bolgeden olarak tahmin edilse de elimizde bu konu ile alakali net bir bilgi bulunmamaktadir. irc donemine muteakip ba$layan siberalem ve pe$i sira yonja donemlerinde de bu lisanin izlerine rastlamak mumkundur.

lisanin en yaygin olarak kullanimi ise yakin gecmi$imizde ve gunumuzde halen surmekte olan facebook donemindedir ki ayni donem icerisinde kullanilan tum lisanlari geride birakarak facebook doneminin en kullanilan lisani haline gelmi$tir.

lisanin ozellikleri turkce’ye cok benzemekle birlikte, turkce’de bu lisani kullanan ki$iler icin "allah senin belani gotunden versin, ba$ka da bir $ey demiyorum daha ben sana" kar$iligi mevcuttur. ayrica lisanca siklikla kullanilan "h" harfinin kelimeler icerisinde kullanildigi yerler, o lisani kullananin gotune girsin in$allah temennisi ile bugunku chat dili ve edebiyatı ogretimizin de sonuna gelmi$ bulunuyoruz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol