tecavüzcülere hadım olma cezası

independence
iktidarimizin son mujdesi, yeni yasa tasarisi.

tasariya gore kimi kriterlere gore tecavuz suclulari testeseron hormonlarinin kademe kademe azaltilmasi sonucunda hadim haline getirilecek, hayat bayram olacak.

tecavuzu savunuyor degilim, boye gerizekali anlamlar cikartilmasin yazdiklarimdan ama bir insanin sagligindaki bir degi$iklik hukumet eli ile yapilabilir mi? sucu her ne olursa olsun bir insan biyolojik dengesi bozularak, dolayisi ile sagligindan mahrum birakilarak cezalandirilabilir mi?

son sorum da $u olsun;

bu cezayi getirebilen iktidar, yarin da kısasa kısas cezasini getirmez mi ba$imiza?

ben bu sorularin cevaplarini istiyorum.
tasarimharikasi
her yönüyle ilkel bir uygulama. savunulacak bir tarafı yok. idam cezasından hiçbir farkı yok gözümde. kişiye "seni bu suça iten nedir" sorusunu sormak yerine onu -ne olursa olsun- yok etmekle eşdeğer hale getiriyosunuz.

devlet mekanizması hunhar olmamalıdır, caniliğe paye vermemelidir. başka bir deyişle caniyle cani olmamalıdır. bu karar suçu azaltmayacak aksine çok büyük bir karmaşaya da ortam hazırlayacaktır.
sipsi
hadım etme olayını çok kurcalamadan geçeceğim: kaliforniya ve florida’da uygulanmakta olan bir cezadır. çocuklara tecavüz veya birden fazla aynı suçu işleme durumunda uygulanır. ilaç verildiği sürede kişinin cinsel fonksiyonu yoktur, ilacın kesilmesiyle birlikte kişi yeniden eski durumuna gelir.

kanun teklifinin tamamına bakınca benim için en can alıcı nokta ’suçun sonucunda mağdurun beden veya ruh sağlığının bozulması halinde’ kısmının çıkartılmasıdır. böyle bir şeyle karşı karşıya kalan bireyin nasıl ruh sağlığı bozulmaz ki zaten? bu durumda olan insanı hastaneden hastaneye gezmekten, adli tıpta komiteden komiteye girmekten, her önüne gelene olayı yeniden anlatmaktan kurtaracak bu değişiklik. o kısmı beğendim, o kısım olmuş.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol