otobüste ayakta durma teknikleri

rumuz pilis tiray egen
istanbul gibi metropolit bir şehirde ne skime bu kadar çok otobüs var diye sorgulamayacağım. evet metromuz çok az. mecburen kullandığımız otobüslerde sağlıklı bir şekilde seyahet etmek için aşağıda ki önermeleri uygulayabilirsiniz.

1.o demirlere asılı tutmaçlar varya onu tutun ama öyle bezgin öğrenciler gibi değil, kolunuz ve bileğiniz l şeklinde kaslar sıkılmş vaziyette durmalı. bu size ayaktayken hem daha sıkı tutunmayı sağlar, hem de etraftaki hatunları etkileme şansı verir.

2.direklere yaslanmayın. ne o siz striptizci misiniz? siz, daima orta kısımda durun. eğer tutmaç yoksa hiç bi yeri tutmayıp öylece cool cool takılın. otobüsün ani hareketlerine meydan okuyan bu duruş ve denge gücünüzle ortamda müthiş bir karizma yelleri estirmenize, karı kızın sizin hakkınızda kendi aralarında fısır fısır konuşmalarına sebep olacaktır.

3.tutmaçta yer yoksa, ve orta tarafta doluysa, arka kapının merdivenlerine pusun. ama kapı açılıp inen olduğunda sakın siz inmeyin. yoksa geri bindiğinizde muavinin ya da şoförün sizi arkadan kaçak binen adam gibi görmesine ve uyarmasına, ya da yaşlı başlı amcaların size kaçak bindiğiniz için ayıplar gözlerle bakmasına ve sizin umut sarıkaya tipi mutsuzuklar yaşamanıza neden olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol