emmanuel emenike

orqn
güney afrika’nın fc cape town takımının 2008-09 sezonunda en golcü futbolcusu olduktan sonra karabükspor’a kiralık olarak gelmiş ve daha sonra kardemir karabükspor ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştır. 23 ağustos 2009’da samsunspor deplasmanında ilk maçına çıktı. ağustos sonu oynadığı iki maçtan sonra bir ay oyunca takımda forma giyemedi. 11 ekim 2009’da kartalspor maçında 72. dakikada oyuna girip, 4 dakika sonra türkiye’deki ilk golünü attı. daha sonra ilk 11’deki yerini tekrar kazandı. 8 kasım 2009’da mersin idman yurdu deplasmanında türkiye’deki ilk hat-trick’ini yaptı. 14 şubat 2010’da bu sefer kendi sahalarında kayseri erciyesspor’a üç gol attı. toplamda 28 maçta 16 gol kaydetti. bu 16 golün hiç biri penaltı atışı değildi. karabükspor, sezon sonunda bank asya 1. lig şampiyonu olarak türkiye süper lig’e uzun yıllar sonra çıkma fırsatını kazandı. emenike, takımının en golcüsü oldu. gol krallığında ise takım arkadaşı 18 gollü yasin avcı’nın ardından ikinci oldu. 2009-2010 sezonunda bank asya 1. lig’in en iyi yabancı futbolcusu seçilmiştir. 15 ağustos 2010’da 2010-11 sezonunu ilk maçı olan manisaspor maçında ilk 11’de sahaya çıkarak süper lig’de ilk kez forma giymiş oldu. 47. dakikada da ligdeki ilk golünü kaydetti. sezonunun ilk 11 maçında 8 gol kaydetti. 6 kasım 2010’da süper lig’deki ilk hat-trick’ini bucaspor karşısında yaptı ve karabükspor maçı 3-0 kazandı.
mad
fenerbahçe’ye 9 milyon euro’ya transfer olan golcü. karabükspor’daki performansı 9 milyon eder mi, emenike karabükspor’daki performansı fenerbahçe’de gösterir mi göreceğiz.
nick nicki nickince
fenerbahçe’nin dani güiza transferinden zerre akillanmadığını kanıtlamıştır bir şekilde. yetenekleri, gücü, hırsı, bitiriciliği bir kenara; adamın yaşı bile şaibeliyken sen kalk 9 milyon euro bonservis öde... hem de tek forvet oynayan takıma dördüncü forvet olarak.

ha, adam acayip yetenekli, o ayrı. ne olur, türkiye kupası kazanılır, lig kazanılır, avrupa gene yalanlar...
mitili
sokakta görsem gündüz gece farketmeden korkacağım adam. bi haber sitesinde resmini gördüm yine denizden ne olduğu belirlenemeyen bi yaratık çıkardılar sandım. meğer şike olaylarıyla alakalı almışlar onu anlatıyormuş haber.
independence
$ike davasinda savci emekine’nin karabükspor - fenerbahçe maçında şike yaptığı gerekçesiyle 1 yılda 3 yıla kadar hapis cezası almasını talep etti. mahkemenin karari henuz belli degil.
independence
beraati ile alakali gerekçeli karar aciklandi. kararin metni $u $ekilde;

“şekip mosturoğlu’nun sami dinç aracılığıyla menajeri erdem konyar’a transfer vaadiyle şike teklifi yapıldığı sabittir. sanığın da bundan dolayı müsabakada yer almadığı yönünde şüpheler bulunmakta ise de, bu hususta mahkememizde kesin kanaat oluşturabilecek bir delil elde edilememiştir. sanık emenike’nin 8 mayıs 2011 günü karabük’te oynanan kardemir d. ç. karabükspor – fenerbahçe futbol müsabakasında yapılan transfer vaadiyle şike teklifi nedeniyle oynamadığı, her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı kanıtlar ile sabit olmadığından, kuşkudan sanık yararlanır evrensel ilkesi uyarınca baraatine karar vermek gerekmiştir."

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/23273502.asp

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol