sonsuz macera

zotac
runes of magic olarak da bilinen, türkçe mmorpg oyunlardan birisidir. içerik, oynanabilirlik, görevler ve meslekler açısından çok zengin olmasına rağmen, grafikler konusunda sınıfta kalmıştır. zaten türkçe olup da sağlam grafiklere sahip mmorpg oyun var mı ? bu oyunun da tek artı tarafı türkçe olması.

http://gamersfirst.ekolay.net/runesofmagic/
zotac
bilindiği gibi, runes of magic oyununun türkçeleştirilmiş haliydi. ne güzel dedik, bizi düşünenler de var. adamlar oyununu üşenmemiş bizim dilimize çevirmiş, ayrıca sadece çeviri ile kalmamışlar, türklere özgü terimler, silah ve eşyaları da yeniden yapılandırmışlar. misal büyücünün elinde, bilgelik asası var, gibi.
problem buradan sonra başlıyor. adamlar bu kadar uğraşıp bunu yapmışlar ama türk serverina girdiğinizin 10. dk sı kendinizi dışarı atıyorsunuz. neden mi ? özelden arka arkaya gelen, naber yorraaamm, lan skik 2 altın versene, bakele bak sk kafali daha 2 lvl godduumm gibi türkçemizin nimetlerini paylaşıyor çok seviyeli oyuncular.
ulan ibneler diyeceğim şimdi ayıp olacak. adamlar bu kadar küfür edilmesi gereken bir ortam isteselerdi, sonsuz yrrak yada ne bileyim, ateşli, macera gibi bir isim verirlerdi.
işte bizim türk insanımızın online oyunlarda ki saygı ve seviyesi. herkesi kapsamıyor elbette ama üzelerek söyleyeyim çoğunluğunu kapsıyor ortamda bulunanların. ha küfür etmeyen, gerçekden yardımsever, saygılı ve olgun insanlar yok mu ? olmaz olur mu tabiki var. onlar da zaten benim gibi kendilerini eu yani yabancı oyuncuların bulunduğu avrupa server larına atıyorlar.

yazık lan sözlük.
zotac
elf ırkından olan, gardiyan sınıfını sanki abartmışlar biraz. biraz derken lafın gelişi baya bir abartmışlar.
meşe ruhu adında ruhani bir savaşcı çağırabiliyor ve canavara birlikte saldırıyorlar. bir nevi diğer oyunlardaki pet yani. buraya kadar normal de, sizinle aynı seviyede olan yaratığa, siz 50 hasar vuruyorsunuz, canavar size 15-20 hasar vuruyor fakat bu meşe ruhu bir seferde 150-175 hasar vurarak tek seferde yatırıyor yaratığı. çüş. odun musun lan diyecem. evet demesinden korkuyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol