allods

zotac
rusya’nın en büyük bütçeli mmorpg oyunu. adamlar cidden büyük paralar harcamış ama yine de tatmin edici bir oyuncu potansiyeline ulaşamamış. aslında oyun yapılırken düşünülen wow’a rakip olması idi fakat, kullanıcı sayısı kıyaslandığında yanından bile geçemediler. belki de bu kendi hatalarından kaynaklanmıştır. oyun ilk önce tamamen free olarak çıktı. daha sonraki zamanlarda gelen bir güncelleme ile tütsü ve lanet denen bir durum eklendi oyuna. devam edebilmeniz için bir miktar gerçek para ödemeniz gerekmeye başladı 30 levelden sonra. haliyle bu güncellemeden sonra çığ gibi büyüyen oyuncu sayısı bir anda dibe vurmaya başladı. şimdilerde ise adından bile bahsedilmez oldu hiç bir yerde. böyle giderse yine bu güncellemeleri kaldırırlar gibi gözüküyor. biraz da oyunun içeriğinden bahsedeyim.
oyunun içerisinde iyiler ve kötüler olarak iki grup ırk yeralmakta. ve bunların içerisinde de bir sürü sınıf mevcut. yani kesinlikle tatmin edici bir karakter seçeneği var. ayrıca görevler, eşyalar ve meslekler olarak incelediğimiz zaman, wow ile birebir aynısı olduğunu söyleyebilirim. o derece detaylı. ha şimdi derseniz ki, ulan kazma madem aynı neden wow 15 milyonun üzerinde oyuncuya sahip ve aylık para ödeniyor ? elbetteki bir wow kadar grafik ve yenilikleri çok sık güncellemiyorlar. zaten onu bu piyasada bir wow yaptı bir daha yapan çıkmadı. neyse;
velhasıl oyun tatmin edici bir oyun. eğer bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız illaki bir inceleyin derim.

http://en.allods.gpotato.eu/
zotac
yamulmuyorsam, dünyada ilk defa %100 türkçeye çevrilen bir mmorpg oyun olmuştur. evet sadece yazılar değil oyunda tüm seslendirmeler, npcler bile türkçe konuşmaktadır. mesela ilginçtir orc allah razı olsun diyor.

buradan bir takım videoları izleyebilirsiniz.
http://tinyurl.com/5wfwr3z

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol