polislerin askerlikten muaf sayılması

independence
hukumetin yeni yasa tasarisi.

tasariya gore 10 boyunca polislik yapan & yapacak olan hicbir polis askere alinmayacak, askerlikten muaf sayilacak. bu polislerin hangi okuldan mezun olduklarinin da onemi olmayacak, tek $art 10 sene boyunca polislik gorevinde kalmalari. 10 seneyi doldurmaksizin gorevlerinden ayrilan polisler ise askere alinacak.

tasari meclise gonderildi, onumuzdeki hafta yasala$masi bekleniyor. eger tasari yasa olarak cikarsa $u anda askerlik yapan ikibinden fazla polis de terhis edilecek.
esrakesh
akp nin oy almasına büyük katkısı olsa da diğer devlet memurlarını rahatsız eden bir karardır.sadece polis mi hizmet ediyor bu devlete diye düşündürür ki devlet memuru askerlik yapıp geldiğinde en azından işine dönüyor rahatça, özel sektör çalışanları gibi iş bulacak mıyım, askerdeyken ailem nasıl geçinecek derdine düşmüyor. şimdi kalktı ama eskiden askerliğinizi bile saydırıp 2 sene önce emekli bile olabiliyordunuz.

açıkcası askerlik sistemininin kökten bir değişikliğe ihtiyacı var ve bu kesinlikle oy toplama, yandaş edinme kaygısıyla yapılmamalı. yeni neslin askerlikten bu kadar soğumasının sebebi var, onlara vatan haini gözüyle bakılmamalı. askerlik ile ilgili görüşlerimi daha önce belirtmiştim zaten: #976230
independence
son dakika geli$mesine gore cumhurba$kani yasayi onaylami$, boylelikle resmi gazetede yayinlanmasindan itibaren artik polisler askerlik yapmayacak(10 sene gorev yapmasi ko$ulu ile).
tasarimharikasi
polislere acıyodum şimdi daha da acınası bi hale geldiler. yaptıkları haksızlıkları telafi edecek yapı da bu uygulamayla ortadan kalkmış olacak.

bu uygulama tabi ki polislerin suçu değil ama ilahi adalet diye bişey var. toplumun nerdeyse yüzde doksana yakını polislerden nefret ederken, bu karara bıyık altından gülen polisler için yeni beddualar kapıda muhakkak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol