protesto için toplanan grup gözaltına alındı

independence
son aylarda her haber bulteninde muhakkak kar$imiza cikan haber. ba$bakan bir yere gider, kimileri sevgi gosterisinde bulunurken kimileri de protesto icin bir araya alinir. sevgi gosterisinde bulunanlarla ba$bakan konu$urken proteto etmek icin toplanan kalabalik gozaltina alinir.

bakanlar icin de ayni $ey gecerlidir cumhurba$kani icin de.

oysa daha gecen gunlerde ba$bakan demi$ti ki "elbette insanlarin en demokratik haklarindan birisidir protesto etmek".

bu nasil bir demokratik hak? insanlar demokratik haklarini kullaniyorlar diye gozaltina alinirlar mi? ustelik bizde protesto edenler en fazla islik calarlar, hadi extreme ornek olarak da yumurta atarlar. ba$ka ulkelerdeki gibi yakma yikma olaylari yoktur en azindan hukumet protesto edilirken. pkk ile alakali protestolari konuya dahil etmiyorum, onlar protesto degil bildigin provakasyon ve $iddet eylemi.

insanlar kendilerini yoneten insanlarin icraatlarini begenmedikleri zamanlarda herhangi bir ki$iye yahut mala zarar vermeksizin protesto haklarini kullanabilmeliler. protestonun temelinde ele$tiri yatar. insanlar ba$bakani yahut bakanlari falan protesto etmeyeceklerde benim evimin onunde toplanip beni mi protesto edecekler lan? rahat birakin insanlarin du$uncelerini ve du$unceleri dogrultusunda yapmi$ oldugu eylemleri($iddet eylemleri yine konu di$idir). kim ne ho$una gitmiyorsa onu ele$tirebilsin, protesto edebilsin. boyle bir sacmalik olmaz demokrasi ile idare edildigi iddia edilen ulkelerde.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol