clearance

independence
havalimanlarinda pilotlarin delivery’e baglanip flight planlarini incelettikten sonra aldiklari hareket onayidir. clearance’in icinde taxi way, aktif pist, oncelikli irtifa ve eger uygulanacaksa sid bilgileri yer almaktadir.

istanbul ataturk havalimani icin ornek ve türkçe bir clearance talebi gosterelim;

thy 777: istanbul delivery iyi gunler. istanbul’dan ankaraya yapacagimiz yolculugun ucu$ planini onayiniza sunduk, onayinizi bekliyoruz.
delivery: thy 777 iyi gunler efendim, ucu$ planinizi inceledik ve seviye 270 da onayladik.(bu 270 dedigimiz $ey ucagin istanbul’dan ankara’ya giderken yukselecegi ve takip edecegi maksimum irtifa oluyor.) clearance icin hazir misiniz?
hty 777: clearance icin haziriz istanbul delivery.
delivery: anla$ildi thy 777. ucu$ planiniz ankara esenboga havalimani icin girildigi $ekilde 270 seviyesinde onaylanmi$tir. oncelikli ucu$ seviyeniz pist dogrultusunda 9000 feet(bu degi$kenlik gosterir), uygulayacaginiz sid yalova 1 kilo(bu degi$kenlik gosterir), aktif pist 35 sag pisti(bu degi$kenlik gosterir), 35 sag pisti icin takip edeceginiz taksi yollari alfa siera papa(bu degi$kenlik gosterir), push back ve motor cali$tirma serbest, taxi icin hazir oldugunuzda ikaz ediniz lutfen.


muhakkak pek cok hata eksik ve fazlalik vardir ama ortalamasi bu $ekildedir. bir de daha ziyade bu konu$malar ingilizce yapilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol