internette ürün yorumlarının asılsız olma ihtimali

zotac
50 karaktere sığdırınca bu kadar oldu deyip, tanımlayalım.
online mağazalarda sürekli karşılaştığımız bir durum var, ürünlerin altında güya daha önce satın alanların ve araştıranların yaptığı yorumlar.
iyi de kardeşim bazıları o kadar aptalca oluyor ki, sanki site sahipleri o yorumları halkmış gibi kendisi yazıyorlar. hiç şüphe etmiyorum valla bazılarından.
misal, şimdi burda ismini verip rencide etmeyeceğim bir oyun ithalatçısı ki türkiyede tanınmıştır kendisi, giriyorsun siteye ve oyunlara bakıyorsun, altındaki yorumlar seni bambaşka diyarlara götürüyor.
örnek: bir oyunun eklenti paketinin altında yazan yorum;
- ay aman allah’ım ne kadar da uzun zamandır bekliyorduk bu oyunu iyiki de çıktı, hemen aldım oynadım, yahu ne kadar enfes, o ne grafikler, o ne zevk aman allah’ım zevkten yazı yazmayı bırakacam kalkıp göbek atacam şimdi, iyiki varsın falanca firma
tamam biraz abarttım ama yorumcuların aslında demek istedikleri bu;
benim de demek istediğim şu; bre salak adam. o eklenti paketi ne diye altına öyle kazma kazma yorumlar yapıyorsun ki ? hayır onu yükleyince dünya değişip, savaşlar bitmedi, sadece oyunda bir kaç eklenti oluverdi. bu ne ya.

sonra başka bir ürüne bakıyorsun, çamaşır makinesi hortumu, yoruma bak;
ürünü geçen hafta bilmemne.com dan aldım. çok memnunum, herkese tavsiye ederim. teşekkürler bilmemne.com ürünümü hızlıca gönderdiğin için.

be adam sen salak mısın ? belki ben leğende çamaşır yıkıyorum, alıp leğene mi takayım ? neyi kime tavsiye ediyorsun. ayrıca kaç tane insan tavsiye üzerine tutup da çamaşır makinesi hortumu alır ki ?

evet evet kesin sahte bunların çoğu, feyk ulan feyk.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol