cumhuriyet tarihinin en büyük öğrenci affı

independence
$u gunlerde meclisin gundeminde olan universite ogrencilerine yonelik af. affin kapsami ta 1980lerden ba$liyor, yani son 30 seneyi kapsiyor. 12 eylul sebebi ile universitelerden her ne sebepli olursa olsun ili$kisi kesilen her ogrenci ile birlikte, ister teror sucu ile ister turban sebebi ile isterse her ne sebepten olursa olsun okullarindan atilan her ogrenci egitimlerine kaldiklari yerden devam edebileceklermi$ bu affa gore. af henuz meclisten gecmi$ degil ancak muhalefetinden iktidarina herkes af uzerinde hem fikir. cok kisa bir zaman sonra affin cikmasi bekleniyor.
isyankarmuhabir
bu daha neki dedirten hadise. evet bu daha ne ki; yakında mahklumlarada af cikacak nede olsa 6 ay sonra secim var. hemde hapishaneler agzına kadar dolu, bahaneyle af cıkar, buradan kuvvet alan bdp dayatır ve apo nun durumunda bir iyilestirme yapılır.
zotac
devletin, yine ağıza bir parmak bal sürmesinden ibaret gibi gözüken yaptırımıdır.
belki öyle değildir ama işte derler ya adın çıkacağına canın cıksın diye. öyle oldu bizim devlet de. adı çıktı bir kere ne yapsa kıllanıyor insan.
ha diyeceksiniz ki, arkadaş adamlar ne güzel af çıkarmış, bütün öğrencilerin hayatında bir dönüm noktası yaratacak, teşekkür edeceğinize altında bir şeyler arıyorsunuz. peki o zaman benim de aklıma şu geliyor. devlet okullarından mezun olan öğrencilere ne verdi ki, bu mezunlar kervanına yenilerini de eklemek için girişim yapıyor ? yani şimdi bu amcalar, öğrenci affını çıkarınca mı doğru bir şeyler yapmış olacak, yoksa mezun olup da halen iş bulamayan binlerce öğrencinin sorununu çözerse mi daha doğru bir iş yapmış olacak ?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol