bilinmeyen dil

atacamadesert
bir gece ansızın siz uyurken uykunuzun en derin noktasında sizi uyandıracak kadar ıssız bölgelerinizde haşin bir naiflikle dolaşırken, sanki istemiyormuş gibi kıvrıldığınızda önüne çıkan ilk mecradan yaptığı işe devam edebilen dildir.
enron
adı üzerinde bilinmeyendir.vatandaşın bilmediğidir yani.benim için bu sınıfa türkçe ve ingilizce dışındaki her dil girer.buna lazcası da dahildir,rumcası da...
independence
bilinmeyen dil bilinmeyen dildir i$te, tanim cok acik.

85 milyar i$ik yili uzaktan uzaylilar gelip onunde bir $eyler konu$arak benimle ileti$im kurmaya cali$salar ben nasil anlamazsam(ki bu bendeki bir denyoluk degildir kesinlikle), türkçe haricinde benim vatanimin sinirlarinda konu$ulan, konu$ulmaya cali$ilan bir ba$ka dili anlamayi$im da o kadar olagandir, bu dili bilmemem ise bu dil icin "bilinmeyen dil" demem icin kafi bir mazerettir.

not: ispanyolca anlamiyorsun diye ispanyolca bilinmeyen bir dil mi sorusu akillardadir muhtemelen. arkada$im, ispanyolca ispanya isimli tum dunya tarafindan taninmi$ bir ulkenin resmi dilidir, ben bilmesem bile bilinmeyen dil olarak nitelendiremem bu dili. ba$liga konu olan dilin de boyle bir durumu varsa amenna, kendi ulkelerinde gayet bilinen bir dil olsun negzel, ancak benim ulkemin sinirlari dahilinde en azindan resmi kurumlarda bahsi gecen dil bilinmeyen bir dildir. sokakta konu$tugunuz zaman kimse size "neden bilinmeyen bir dil kullaniyorsunuz" demez, sokakta o dilin bir ismi de bir bilinirligi de vardir ama resmi kurumlarda oyle bir dil yoktur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol