silah yasa tasarısı

independence
kainatin en muhte$em icraati. tasari kabul edildi ama $u anda meclis alt komisyonunda tarti$iliyor.

tasarıya göre; internet üzerinden silah reklâmı yapılabilecek, fuar, gösteri, basılı matbuat gibi reklâmlar da serbest olacak. ruhsat alma koşulları önemli ölçede hafifletiliyor.

tasarının en tartışmalı maddelerinden biri de yaş sınırına ilişkin olan düzenleme. buna göre silah ruhsatı için en az 21 yaşında olmak gerekecek, ancak 5 fişeğe kadar atış yapabilen pompalı av tüfekleri için 18 yaşında olmak yeterli olacak.

bir kişi 2’si taşıma, 3’ü bulundurma ruhsatlı olmak üzere 5 adet ruhsatlı silaha sahip olabilecek. muhalefetin toplam 2 silah olması yönündeki önerisi de alt komisyon çalışmaları sırasında kabul edilmedi.

ozetle yasal olarak re$it olan herkes tufek sahibi olabilecek. 21 ya$ina bastigin anda da yasal olarak 5 ayri silah sahibi olabileceksin.

hangi zihniyet nasil bir carpik fikirle bu milletin evinde ya da uzerinde silah bulundurmasi gerektigine karar verdi bilmiyorum ama bu tasari sonucunda eminimki birileri cok buyuk paralar kaldiracak bu i$ten.

du$unsene ya, bardasin iciyorsun, alkol bu $i$ede ya da bardakta durdugu gibi durmaz ki. yan masada oturan 21 ya$indaki bir genc cekiyor silahini saga sola sikmaya ba$liyor.

sebep?

sevgilisi terketmi$.

vay aminakoyim arkada$im, bize ne lan bundan, sen niye bizim canimiza kastediyorsun? e cunku yasal olarak silah ta$iyabiliyor lavuk.

abartili sanma arkada$im, seneler once ba$ima geldi buna benzer bir olay bir barda, allahtan o silah patlamadi. bu ve benzeri $eyler her zaman olabilecek $eyler. bu millete silah degil kitap lazim, mermi degil kalem lazim, kan degil cicek lazim.

not: tasari hukumetin $u anda gundemindeki oncelikler listesinde yer almiyormu$, secimden sonraya kalabilirmi$. kalir tabi, secimlerde oylarin etkilenebilecegi bir etken en son istedikleri $ey olacaktir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol