sözleşmeli er

independence
bugun milli savunma bakani vecdi gönül tarafindan aciklanan yeni bir askerlik sistemi. gorev suresi bittiginde ki$i isterse maa$ kar$iliginda gorevine sozle$meli olarak devam edebilecekmi$. henuz du$unce ve cali$ma a$amasindaymi$ bu fikir.
melun
bu erler muharip sınıfı olacak. yani savaşan kişiler. yani hem er olup hem savaşacaklar. yani hem er olup hem savaşacak hem de ölecekler. diğerlerinden tek farkı, bunu paralı yapacak olmaları. enteresan.
independence
genelkurmay ba$kanliginin internet sitesinde belirtildigine gore bu sene icerisinde 5 bin 103 ki$i sozle$meli er olarak ordu mensubu olacakmi$. 12 temmuz 2011 tarihinde ba$layan ba$vurular 12 agustos 2011 tarihinde sona erecekmi$. ba$vuracak adaylar en az ilkokul mezunu olmak zorunda ve 26 ya$indan gun almami$ olmalari gerekmekte. bu erlerin alacaklari maa$ 1634 lira.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18296207.asp?gid=381
serhadlu
parayla insanları ölüme çağırma mazereti olarak görüyorum...

eywallah vatan için ölmek ayrıcalıktır şehitsindir. ama boşuboşuna ölmek hiç uğruna ölmek... bize koyanda bu.. hayırlısı...
benduruyorumsebagitti
vatani görevini yaparken şehit düşenler "kelle" ise, onların cenazeleri "yaygara" ise; bir sözleşmeli er şehit düştüğünde ne diyecekler acaba? "parasını verdik zaten" falan mı?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol