asmalı mescit

pipisik
eskiden pavyonlarla, gece kulüpleriyle, randevu evleriyle dolu olan sokağı sadece meşhurken; artık mahallesi ile ön planda olan; eğlence mekânları, ot yemekleri satan dükkanları ve gerek restoranlarının gerekse kiralarının pahalılığıyla, sosyetenin uğrak mekânı olmasıyla iyice ve dahaca meşhurlanan beyoğlu bölgesi.

beyoğlu, tepebaşı’nda; tünel ile galatasaray arasında sıkışmıştır mahalle. birçok oteli, lokantayı, fransız usulü yapıyı barındırır içerisinde. pera palas oteli, the marmara pera, odakule, trt tepebaşı stüdyoları buradadır. sokakta ise eski pavyonlardan bir tanesi bile kalmadı artık. yakup-2 ve refik en iyi mekanlardır. müzik filan yok, sadece balık ve yan ürünleri yiyip sohbet edilebilir.

sözlükte elbette vardı bu başlık lâkin bir yerlere gitmiş mutlaka, bulamadım.

(ara: asmalı)
(ara: asmali)

hayatımın 35 senesini buraya verdim. sonra terk-i diyar eyledim. özlüyorum lan seni gene de. ey gidinin asmalısı...

sokağın/mahalleninin yazılışı üzerine not:

beyoğlu belediyesi de dahil olmak üzere, birçok yerde (diğer interaktif sözlükler, gazeteler, televizyonlar, vs.) adı "asmalı mescit" olarak yazılmakta. yanlıştır bu! mahalle, semt, köy, kasaba, şehir adları türkçede bitişik yazılır. asmalı mescit olarak yazılırsa, mescitin kendisinden bahsedilmelidir, sokak ya da mahalleden değil!
independence
gece alemine takilanlar bir garip. misal bir grup bir ba$ka grupla kavga ediyor ama kavgada yumruk tekme falan yok, birbirlerine olabildigince yuksek sesle bagiriyorlar o kadar. sonra da ayrilip etraflarindaki insanlardan ozur dileyip dagiliyorlar. lan o kadar nefes tuketmi$sin, caksana bir tane?

yok i$te. hikayeden gurultu.
independence
en kotu yani mekanlarin bulundugu sokaklara taksi ile giremiyorsunuz, bir hayli yurumek gerekiyor. orada bir yangin ciksa yok mu ya, ne itfaiye girebilecek ne de ambulans.
independence
mekanlarin onunde bulunan masalar sandalyeler hepten kaldirilmi$. e $imdi kapali mekanlarda sigara icmek de yasak, napacak bu asmalimescit sevenler? eskiden ne guzel di$arida serin serin ickini de iciyordun sigarani da. $imdi bu da imkansiz hale geldi. dur bakalim zaman daha neler gosterecek bizlere.
goshenit
popüleritesinden dolayı nefret etmiş olsamda, zabıtaların bölgeyi soğan zarı haline döndürmesinden hiç haz etmedim. beyoğlu sokaklarında savaş girer gibi girdiğiniz ve insanlara hücum edip topladığınız sandalyeler kıçınıza girsin emi!
isyankarmuhabir
bölgeden aldığım duyumlara göre 16 temmuz gecesi rte aracıyla ve korumalarıyla bölgeden geçip galataya inerken bir kaç bilinçli müşterinin kendisine kadeh kaldırması ve laf atması sonucu bölge bu hale getirilmiştir.

ne diyorduk, humm tamam: yetmez ama evet
nys
herkesin ’’asmalı bizim olsun, mescit size girsin’’ söylemlerine sebep olan masa ve sandalye toplama çalışmaları tabiki başarıyla sonuçlandı. beyoğlunda hemen hemen çoğu yere uygulanan bu masa kaldırma çabaları barları, cafeleri öldürdü. insanların barlarını kapatacak noktaya getirdi. ( bazıları hala gece 11’den sonra gizli gizli masa sandalye çıkarsada pek işe yaramıyor) en son cuma günü için yeni yasa ile düzenleyeceklerini söylüyorlardı. şu an sonuç nedir bilmiyorum ama bunların bu düzenlemeleri olana kadar sanırım gidebilecek yer kalmayacak! komik olan durum ise bu yasaklarla beraber bir söylentinin yayılması. ’’barı devretmek ister misiniz ya da işletmesini alalım mı’’ diye bazı barlara insanlar gidiyormuş. bu söylemlerin gerçeklik payı varsa eğer cidden durum kötü.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol