öğrenci işleri

karpuzz
üniversitelerde yer alan, öğrencinin işlerinin daha düzenli işlemi amacıyla kurulmuş olan ve fekkat aslında biskime yaramayan idari kurum.
merdiven
hocaların karizmaları karşılarında kendilerini ıspatlamak için öğrenciye sert davranan bağıran kendini bi bok zanneden toplum.
ladycapulet
genelde mal diye tabir ettiğimiz insansılardan uluşan üniversite ofislerinden biri. ben ne zaman gitsem gözlüklü sarışın çıyan diye tabir ettiğim bi abi vardı ve hep beni g.tüyle dinleyip 3-4 kere tekrar etmek zorunda bırakırdı sorumu. gittiğime gideceğime pişman olur, ulan bu herifleri özel bi yeteneksizlik sınavıyla mı alıyorlar diye hayretler içinde kalırdım. lethe şahidim olsun.
yesilzeytin
içerisinde kısır partisi verildiği görülen yer.öğrenciye göz hakkı bile vermediler.bu bile neden öğrenci işlerini sevmememiz gerektiğinin kanıtı.
profesyonelogrenci
kapısından rahatlık parçacıklarının aktığı yer.
bir öğrenci belgesi dilekçesi doldurulur. ne zaman çıkar sorulur dilekçe verilirken. haftaya bugün cevabı alınır. 5 iş günü arada iki boş haftasonu günü geçer. kapının önündeki öğrenci belgesi kutusu kontrol edilir edilir yoktur. içeriye girilir hala çıkmamış öğrenci belgem diye. öğrenci numaran ne denir ve yazıcıdan 10sn içinde çıkarılır. yan masadaki yetkili mühür basar. bunların hepsi gözünüzün önünde olunca neden 1 hafta bekledim düşüncesi oluşur ister istemez.
pipolarbozuk
benim için orta düzey, ulaşılması kolay bir departman. polonyada ki öğrenci işlerini toptan devirdiğim doğru. sonra evrak işlerim kendiliğinden hızlandı. brezilyalı erkeklere ayrı bir ilgim var yapacak bir şey yok. öpüyorum seni cladio.
profesyonelogrenci
aynı odanın içinde birbirinden habersiz birkaç kişiden oluşan topluluk. bunları telefonla arayıp bağlandığınızda hepsi başka başka bilgi verdiğinden aynı soruyu birkaç kişiye sorar ortak paydasını kendiniz çıkarırsınız.
(bkz: her kafadan bir ses çıkması)

en başta ben bunu bilmediğim için başıma şöyle bir olay geldi.
otomasyondan ders seçemeyince harç yatırılmıyor. otomasyonda da sıkıntı var ders seçtirtmiyor. iki hafta ders seçemediğimi anlattım bunlara son iki gün kaldı sorun çözülmedi. o son iki güne kadar bekle bekle diyen öğrenci işlerini birdaha aradım.
telefonda harç tarihi uzadı demişti biri bana tamam dedim baktım sitede oyle bir şey yok. birdaha aradım başkası açtı. ilk konuştuğum kişinin yanlış bildiğini böyle bir şeyin olmadığını söyledi. ders seçimi yapamadığımı harcımı yatıramayacağımı anlattım. otomasyondaki sorun yarın çözülür seçim yapıp yatırırsın dendi. tamam dedim.

geldik harcın son gününe. otomasyon duruyor ders seçemedim. harç yatıramıyorum. aradım ilk aradığım kişi açtı uzamıştı söyledim ya dedi. ben de anlattım. yanlış biliyor o rahat ol sen dedi. ben kıllandım.
yarım saat sonra yine aradım busefer bambaşka biri açtı harc tarihinin uzamayacağını böyle bişeye nasıl inanacağımı sordu. anlatınca kıvırdı yine bilmiyordur muhabbeti döndü.

ben kime nasıl ulaşsam bilemediğim için ana kampüse bağlandım değişken olduğu için bilmediklerini söylediler yine kendi öğrenci işlerime bağladılar. kapattım danışman hocamı aradım bu sefer. o da bana beni neden rahatsız ediyorsun diye bir azar kaydı. zaman akıyordu ben ne ders seçebildim ne harç yatırabildim.

kalktım okula gittim. öğrenci işlerinde içeri girmeyin diye not asmışlar kapıya. girdim. standart azarımı yedim sorunu anlattım. hepsi şaşırdı. napabiliriz bakalım dediler. iki haftadır ders seçemediğimi söylememe rağmen yapılacak ufacık birşeymiş yapmamışlar. iki dkda hallettiler. dersimi seçtim harcımı yatırdım.

o günden sonra da öğrenci işlerini telefonla aramamaya yemin ettim.
beeblebrox
son sınıfımda mezun olmak için almam gereken 3 kredilik dersi bölüm başkanlığı açmayınca durumu öğrenci işlerine bildirdim, açıldı ders ve mezun oldum. seviyorum seni öğrenci işlerindeki bıyıklı ağabey.
akillibirdeli
yata yata maaş alıyor dediğimiz şahıslar topluluğu. bilmeleri gereken şeyleri bilmedikleri gibi bir de öğrenciye; siz çocuk değilsiniz araştırın öğrenin diyen boş beleş adamlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol