ilkokulda türban

independence
bugun bir $ey ortaya cikti. konya’da bir kiz ogrenci ilkokuldaki derslerine turbanla girip cikiyordu. konya il milli egitim muduru de iddiayi dogruladi. evet bir kiz cocugu konya’da turbanla derslere girip cikiyordu ve bu yonde kimse kendisini engellemiyordu.

ayni $ekilde ya ayni ilde ya da degi$ik bir ilimizde iki kiz cocugu da derslerine turbanla girmeye cali$ti ancak izin verilmedi. cocuklarin aileleri de konuyu yargiya ta$idi.

gelelim konumuza;

oncelikle kimse bana "e kiz cocuklari kendisi istemi$ler turban takmayi" demesin pis dalarim. ilkokul cocuklarini bu anlamda karar verme selahiyetleri yoktur, olamaz. ilkokul ogrencisi dedigin $ahis 7 ila 15 ya$lari arasindadir. bu cocuklara(bak cocuk diyorum) oy kullandirtmiyorsan, verecekleri oyun ciddiyetine ve yararina inanmiyorsan, yine bu cocuklarin dini anlamda ne takacaklarini, ne kullanacaklarini belirleyebilme kriterlerine ve karar verme yetilerine de guvenemezsin.

cocuklarin aileleri aciklama yapiyor;

"e kendisi istedi turbanla okula gitmeyi, biz de kendisine sadece yaninda oldugumuzu, kararinda ona destek ciktigimizi belirttik."

siktirin lan ordan!

ilkokula giden cok cocugu olan tanidigim var benim. o ya$taki cocuklarin neler konu$tuklarini, neler yaptiklarini cocugum olmasa dahi biliyorum. suya ma diyen bir cocugun turban takabilme ve bunu kendi arzusu ile yapabilme yetenegi nasil ortaya cikabiliyor?

chp’li bir grup ba$kan vekili gecenlerde $u aciklamayi yapmi$ti, hafizanizi zorlayin;

"29 ekim resepsiyonuna katilmayacagiz. universitelerde turbana sesimizi cikartmadik, durumu zora sokmadik biliyorsunuz. peki neden cumhurba$kani yahut ba$bakan cikip bir aciklama yapip "ilkokullarda yahut kamu da turban kesinlikle olmayacak" $eklinde bir aciklama yapmadi? i$te bu yuzden resepsiyona katilmayacagiz."

aciklama uzerinden cok kisa bir zaman gecti, bugun konya’da bir cocugun derslere turbanla girip ciktigi ogrenildi. ayni yahut bir ba$ka ilde de iki cocugun turbanla derslere girmek istedigi ancak izin verilmedigi ortaya cikti.

parcalari bir birle$tirsenize?

yök ba$kani "universitelere ve sinavlara turban ile girilecegini" belirten bir aciklama yapti, ardindan ilkokullarda da benzer $eylerin oldugu ortaya cikti. dun universiteler, bugun ilkokullar, yarın da kamu binalari.

cumhuriyet gazetesi bir sure once bir slogan ile evlerimize giriyordu, aynisi geldi aklima, belki cok kli$e belki cok ali$ilagelmi$ ama yine de anlamli.

tehlikenin farkinda misiniz?

(bkz: tehlikenin farkında mısınız)
alorarola
ergenlik çağından önce olması muhafazakarlılığın ne derecede vahim olduğunun bir göstergesidir.
çevremdeki muhafazakar kesimli ailelerin bu yaştaki kız çocuklarının hiç biri bu şekilde değil!
eğer kız öğrencilerine ilkokuldan itibaren bu tarz bir yaptırım ciddileşirse bu sonralarda doğan tüm kızların 40 günlüğünü geçmesine kadar gidecektir diye tahmin ediyorum.evet

inanmak böyle birşey olsa gerek.(ben bu tarz bir inanca inanmıyorum) suudi arabistan, afganistan ya da tüm arab ülke örnekleri tatmin edici değil. umarım bu zihniyetlerin asıl amaçları inandıkları ideolojinin arkasındaki doğruluk payını doğan kız çocukların türbanlı doğmalarına sebebiyet verebilecek bir ideolojiye dönüşmemesidir.
yuh.

(bkz: ben küçükken çok salaktım)
independence
konu ile alakali olarak hem cumhurba$kani hem de cumhurba$kaninin e$i "ilkokulda turban olmamali" $eklinde beyatan verdi. aksi bir beyan zaten toplum tarafindan yadsinarak cumhurba$kani ve e$inin iyi bir $ekilde anilmamasini saglardi. ozetle esasen icten kar$i olmayan insanlarin trubunlere oynamasindan ba$ka bir $ey olmami$ bu beyanatlar da.
independence
$anliurfa’da yeni bir vaka;

+ ben ba$ortusu çakmayi seviyorum, indirmek de istemiyorum.

boyle konu$uyor minicik kiz cocugu.

yazik lan $u minicik beyinlere yaptiginiz zulme $erefsiz herifler. ne bicim velisiniz siz ya, allah belanizi versin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol