hüsnü mübarek

0 /
epikuros
mısır devlet başkanıdır. 82 yaşındadır ve 1981’den beri mısır’ın cumhurbaşkanıdır. asker kökenlidir. ismi bir ünlem ifadesi olarak sık sık kullanılacak kadar yapışmıştır dilimize bunca yıldır.
independence
dun hukumetin istifasini istemi$ti ve bu istek uzerine de hukumet istifasini sunmu$tu. bu geli$menin ardindan da ahmet şefik’e yeni hukumeti kurmasi icin yetki verdi husnu mubarek. geli$meleri saat saat takip ediyoruz.
independence
adam bizim deniz baykal’dan da beter cikti yalniz. yapi$mi$ koltuga, birakmiyor. lan milyonlar yuruyor sokaklarda, kafani camdan cikartta bir bak di$ariya. halen gitmezse bu halk bu adamin kellesini alir arkada$, soylemedi demeyin.
independence
halka ragmen koltugunu birakmayan, sirf $ahsi egosu yuzunden koskoca bir ulkeyi hizli bir $ekilde ic sava$a iten ya$li adam. lan yeter artik?
emirali
her ne kadar tüm diktatörler gibi kazık çakmaya çalışsa da dünyaya, kendisinin koltuğu terk etmemesinin asıl sebebi ve dayanağı etrafındaki egemen sınıf ittifakının çıkarlarından vazgeçmemesidir. elbette dünyayı kendi oyun tahtası sayan abd ve küresel güçlerin, muhtemel bir değişimden sonra oluşacak mısır yönetiminin ben oynamıyorum demesi ihtimali de değişime direnmenin dayanak noktalarından birisidir.
tasarimharikasi
şimdi kendisiyle ilgili açıklamalar, halkının tepkisi doğaldır ve olmalıdır da. fakat el insaf, uzayda yaşamıyosunuz bilader. hüsnü gitti yerine kim gelecek? hüsnü amerikanın çıkarlarını savunan bir piyondu yerine geçecek kişi mısır ve ortadoğu halkının çıkarına mı çalışacak?

hüsnü hırsızdı, hüsnü kalpazandı; hüsnü kendi çıkarları için ve koltuğu için tüm değerlerini sattı. doğru mudur? peki bu herif devrildiğine göre yerine geçecek kişinin güllük gülistanlık bir ülke yaratması mı bekleniyor? adamın istifası bile ilk başta dünya piyasalarının sallanıp sarsılmayacağına göre değerlendiriliyo.

herkes kendi kuyruğunu kollamaya çalışırken hüsnü gider, kuddusi gelir, sen de salaklığına doyma ey ortadoğu. yeni amerikan tecavüzün mübarek olsun.
kartalkalkardalsarkar
bugün idam istemiyle yargılanmasına başlanmıştır.ilk duruşmaya da bu halde çıkarıldı.


http://video.milliyet.com.tr/video-izle/devrik-lider-mubarek-kafes-icinde-yargilanacak-byv44ucahjcp.html
independence
duru$maya demir kafes icerisinde cikartilmi$. vay arkada$, biz abdullah ocalan’i demir kafes icinde yargilamaya kalksak dunya ba$imiza cokerdi yemin ederim.
clear conscience
30 yıl mısır’ı demir yumrukla yöneten diktatör.
duruşması başladı ancak o da birçokları gibi amerikanın köpeği olduktan sonra yine amerikadan yedi darbeyi.
çok umutlu değilim çünkü mısır,tunus,libya’ya da bir atatürk lazım ve bu ülkeler için böyle bir ışık görünmüyor şimdilik.
yasemin devrimi,öncesi ve sonrasında yaşananlar bizim milletimize umarım mustafa kemal’e minnettarlığımızı hatırlatıyordur.kalplerinde minnet haricinde bir duygu olanların aklına şaşıyorum.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol