sigara parası

orqn
sigara içen kişilerin aylık sigara masrafları için ayırdıkları fondur. en büyük özelliği diğer giderlerden tamamen ayrı tutulmasıdır.

şöyle açıklayayım;

mesela a kişisinin aylık sigara masrafı 3 lira olsun. yine a kişisinin aylık diğer masrafları toplamı da 20 lira olsun. ve varsayalım ki bu a kişisinin bu ayki net geliri 15 lira olsun. bu gelirin giderler üzerine dağılımı şu şekilde olur;

sigara parasının %100 ü karşılanır. ne kalır geriye; 15-3=12 lira. o da diğer masrafların %60 ı eder.

yani bu a kişisi sigarasından olmamak için diğer giderlerinden %40 kesmeyi göze alabilir. vallahi korkulur bu a kişisinden.

ps. bu arada a kişisinin adı hüseyindir. matematiksel bir çözümün içinde yer aldığı için kendisine a kişisi denmektedir. yoksa arkadaşları falan hüseyin der kendisine. en olmadı hüso derler.
epikuros
her yere ölçülen bir paradır bu. sigarayı bırakıp şunu alayım bunu alayım deyip girmediğin taksit kalmaz. kaba bi hesap yapıp, sigaraya ayda ne veriyorum ben? muhasebesine girişilir. hmm günde x liradan ayda 30x lira eder. e bu parayı aylık taksite saysam 12 ayda ne yapar 360x, üff iyi para, bunun yarısına alırım ben o kamerayı. sigarayı bırakıp giriyorum taksite. bir iki ay sonra,,, telefonu değiştirme zamanı geldi, o da aşağı yukarı 250x lira, e sigaraya veriyoruz 360x, ya bu kez bırakayım gerçekten de fiyakalı bi cep tlf alayım, hem sağlığa zarar be sigara. iki ay sonra,, aşkımın istediği yüzük kaç liraydı 200x, e sigaraya 360x verirken ona mı acıycam parayı.

şaka maka, iyiki sigara parası var, yoksa pintilikten ölür insan.

kurcala: ağzına sçim klavye kere.
scalet
sigara içmek benim için bir keyif. seviyorum sigara içmeyi. bu bir hata mı? sonuna kadar evet. ama ben mutlu oluyorsam zevk alıyorsam ve seviyorsam kime ne :) sigara parası diyemesem de her ay düzenli 30 paket sigaramı alır evime, 30 paket sigarayı da ofisime stoklarım. günde 1 paket içiyorum ama bazen araba da orada burada unuttuğum için sigaramı kendimi riske etmiyorum...
uptofate
yaklasik bir hafta once sigarayi birakmamdaki en buyuk -muhtemelen tek- etmen.

marlboro redi hic tanimasaydim, hala winston box iciyor olabilirdim.
scalet
her gün sabah bırakmayı düşündüğüm ama 10 dakika sonrasında kahvemi içerken keyifle yaktığım zehirin parasıdır. şimdi saçma hesaplara girmeyeceğim.
mantıklı olalım arkadaşlar. ev alırdım, araba alırdım demeyin. o parayla sigara almazdın ama kenara da atıp biriktirmezdin. gerçekçi olmakta fayda var diye düşünüyorum.
simplist
sigara içmeyip biriktirilmesi halinde birkaç sene içerisinde dört köy ve bir özel jet alınabileceği masalının baş kahramanı.
asıl gerçek şu ki; sigara parası asla bütçenizden çıkan bir para değil. sigara parasından artan paranın adıdır bütçe.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol