açlık

0 /
pink
insanlar aç!çocuklar ölüyo ....
türkiyem’in doğusunda,güneyinde,batısınsda,anadoluda..

birisi yalın ayak..birisi sakt..birisi daha 11 yaşında elleri şimdiden nasır tutmuş..ewine ekmek götürmek için küçücük yüreği çırpınıo zorluklarla..yorgun..okumak istio..bakıo yüzüme beni anla dercesine..anlıyorm küçüğüm..
üzülme sen küçüğüm eğme başını dik tut!dik tut sen küçüğüm..hayt senin hayt çok güsel..ağlama küçüğüm bkma ööle yorgun..

insanlar aç!!! daa dün göztepe köprüsünde bir adam..önünde bi çanta we kartonda bir yazı..:
allah rizasi için bi sadaka. sadece 35 ytl ye ihtiyacim war ..
başı önde ağlıo sessiz..yüzünü göstermeden işte bu dünyanın en asil insanı.. kimseye bakacak yüzü yok..
insanlar çaresiz we biz sessiz!!
susmakla bakmakla yetinen çoğunluk..
bişey yapmalı..susmamalı..
ankakusu
turkan sorayin basrolunu oynadigi sahane film.
filmde evlatlik gittigi aganin tecvuzune ugrayan meryem yoksul bir aileye gelin gider. kisa zamanda oraya alisir ve benimser. lakin yillar sonra ortaya cikan kuraklik herkesi acliga iter. bunun uzerine evin erkegi istanbula gurbete calismaya gider. acligi uzun sure idare ettikten sonra meryem dayanamaz ve aganin evini basarak yiyecegi toplar. koye donerken tum koylu butun erzagi ve yiyecekleri gormustur.
koylu evi basra ev ahalisi ile kavgaya baslar. bogusmalardan sonra tum ail fertleri yaralanir meryemse olur. ama bundan sonra yagmur baslar, fakat is isten gecmistir.

guzel bir filmdir izlenmelidir.
isimsizkahraman
gece dörde kadar arkadaşlarla geyik yapıp yemek yemeyen öğrencinin karnı guruldayınca; deprem edasında, ne evde yemek nede sokakta açık restoran veya kokoreçci bulamaması durumu.
capt it all
biraz mazoşistce de olsa, son birkaç dakikası çok zevkli olan hededir. artık önündekiyemeği görüp doyacağı hissine kapılmanın verdiği güvan duygusu mu, yemeklere bakıp "nasıl yerim sizleri ulan" demenin ayrıcalıklı hazzı mı bilemiyorum ama çok zevkli olduğu muhakkak.

ramazan ayında oruç tutan bünye için iftar vakitleri rahatça hissedilir bu zevkli duygu.
performer
1974 yapımı bu türkan şoray filminde türkan hanımın kekeme olan eşi rolünde (bkz: mehmet keskinoğlu )rol almış ve bu tiyatro sanatçımız geçtiğimiz aylarda hayata gözlerini kapamıştır,kayınpederi rolünde ise(bkz: mümtaz ener )rol almış ve bu sanatçımız ise 1989 yılında darulaceze düşkünler evinde yapayalnız ölmüştür,filmde yönetmen koltuğunda oturan sinemamızın en verimli kadın yönetmeni
(bkz: bilge olgaç )ise daha üzücü bir şekilde evinde çıkan bir yangın sonucu yaşama veda etmiştir.
made in heaven
askerde tum yogunluga ragmen feci sarmasi sonucunda bir gece uykumu feda edip bitirdigim knut hamsun romani.roman kahramani acliktan kivrandikca insanlik oldu mu be deyip al su parayi sicak bir corba ic kardes diyesi gelir insanin.askeriyenin kaotik ortaminda karmasik duygular olusturmustu bu surukleyici roman sahsimda.
insan lekesi
yemek yemeye bir saat kalmış olduğunu bilmek çok gelse de azmış gibi yapmak.bir saate tahammül edemeyip yersen taze fasulye pilav ve yoğurt üçlüsünden mahrum bıraktıran yegane lanet durum.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol