abdülkadir uztürk ilköğretim okulu

alorarola
istanbul avcılar’da e-5 kenarında sabancı lisesi yanında bulunuyor.

bugün bir arkadaşımın tesadüf eseri bir soru sorması sırasında nasıl bir sistem ile yönetildiğimizin göstergesine örneklerden okuldur kendileri.

şöyle ki;

sevgili hem hadim, hem de kadim olan dostum bu sene lise mezunlarının katılacağı kpss sınavına bu okulda gireceği konusunda 1 ay önceden ösym’den sınava giriş ve kimlik belgesi gelmiş.

son 2 haftadır medya da dönen 2010’un ilk dönem yükseköğretimlere yapılan sınavdaki soruların çalınması ve sınavın iptali haberlerini duyunca kendi statüsünde yapılacak olan sınavın da iptal olduğunu zannedip olayı direkt sınava gireceği okulu arayıp hem okulun yerini öğrenmek hem de 26 eylül 2010 tarihinde lise mezunları için yapılacak olan kpss sınavının olunabilirliliği hakkındaki kafasındaki soru işaretlerini yenmek istemiş.

fakat okulu aradığında telefonu açan danışman görevli bayana durumu anlatınca

-ne diyorsun sen evladım ne sınavı. burada sınav mı varmış. sen nereyi
aradığından emin misin ki? lise mezunu musun sen? sınava girdiğin kağıtta bizim okulun ismi mi yazıyor?

şeklindeki sorduğu sorulara sorularla cevap verildiğini anlayınca okul yönetimiyle bu konuyla ilgili bir bağlantı aktarımı istemiş fakat başaramamış. sonra hemen durumun saçmalığına anlam verememesi onu bir topukla avcılar’a sınava gireceği okula yöneltmiş. okul müdürünün yok olmasıyla yardımcısının yanına gitmiş. lakin ne duysun? sınava girecek insanların 1 ay önceden sınava hangi okullarda girdiğinin haberi ösym’den bildirildiği halde, bu okulun yönetimindeki şahıslar 26 eylül 2010 pazar günü lise mezunları için yapılacak olan kpss sınavının kendi okullarında tertip edildiğini 21 eylül 2010 salı günü fıkra gibi kara cahil bi haber öğrendiler.

bu arkadaşımdan önce de bu okulu sınav için de kimse rahatsız etmemiş. düşünün hafta sonu insanlar sınavı kazanmak için hınca hınç yığılmış olsa halleri ne olurdu?

(bkz: acaba)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol