69 u 70 yapmayan öğretmen

isyankarmuhabir
sabuncuoğlu, ilkelerinden taviz vermeyen sert bir hocadır. öğrencilerinden biri hoca’nın sınavından 59 puan almış. o okulda geçme notu 60 olduğundan, sadece 1 puana ihtiyacı varmış. en sonunda hocadan, o 1 puanı istemeye karar vermiş. sabuncuoğlu’nun kapısını büyük bir saygıyla tıklatmış. içeriden boğuk bir "gir" sesi gelmiş. kafasını odaya uzatmış. hoca odada, saçı başı dağılmış, konsantre bir biçimde çalışıyormuş.
bizimki epey çekinerek söze girişmiş, "hocam, durumum böyle sadece 1 puana ihtiyacım var vs... okulu bitirmem size bağlı" falan diye kekelemiş.hoca bizimkine şöyle bir bakmış.

odasındaki karatahta ya yönlendirmiş genci.ve demiş ki . "al şu tebeşiri. bir sayı doğrusu çiz" demiş. öğrenci şaşkın şaşkın çizmiş. "şimdi bana 59 ve 60’ın yerini göster" demiş. oğlan göstermiş. hoca bu kez, "59 ile 60 arasında kaç sayı var oğlum?" diye sormuş. bizimki, sabuncuoğlu’nun, istediği o 1 puan için sözlü yaptığını sanıp heyecanlanmış. düşünmüş taşınmış ve "sonsuz, hocam" cevabını vermiş. hoca gülümsemiş, "aferin evladım, bildin" demiş.
bizimki de sevinmiş tabii. ama sabuncuoğlu, masasının başına dönerken "gördüğün gibi; sen benden sonsuzu istiyorsun. bunu sana kimse veremez" demiş

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol