istanbul ağız ve diş hastalıkları hastanesi

independence
tam ismi istanbul özel il idaresi agiz ve di$ hastaliklari hastanesi.

okmeydani hastanesinin tam kar$isinda bulunan, 7/24 doktor bulunduran bir di$ hastanesi. fiyatlar super, muayene 7 lira di$ cekimi 20 lira.

ovecegimi sandin di mi bu giri$gahla.

yok be karde$im, nerde.

saat 05:00 sulari, bir di$ sancisi ba$gosterir ama oyle boyle degil. akla gelen her metod uygulanir, di$e kolonya basilir ki bu her zaman benim icin kesin cozumdur ama o bile yemez. di$ bu sefer tuttugunuı koparacaktir besbelli. iki uc agri kesici yutulur ama nafile, gecmez $erefsiz di$in agrisi. internetten ara$tirilir ve bakilir ki super bi hastane var, hem de bana cok yakin, taksiyle 8 dakika civari. aranilir konu$ulur atlanir taksiye ve hastanenin yolu tutulur buyuk bir sevincle.

hastaneye varilir ama doktor yatakli hastalari kontrol etmektedir, 7 dakika kadar beklenir, kopegi olsun, koskoca tip fakultesi mezunu doktor, onu beklemmicem de kimi beklicem?

doktor gelir, muayene odasina girilir, buyuk bir hevesle muayene koltuguna oturulur, di$ cektirilecek ve acisindan kurtulunacak mutlulugu ba$gostermi$tir ya bunyede bir kere, daha karada bana olum yok. bu arada doktora da kisa bir brifing verilir ki i$i kolayla$sin.

+ doktor hanim, daha onceden de vardi bu sorun, doktora gitmi$tim antibiyotik vermi$ti, yani apse falan yok, direk dalalim cekelim di$i lutfen.

ohoo, kime anlatiyorsun ki, dakika bir gol bir.

- ona ben karar veririm.

lan hadi neyse havasindayim, az sonra agriyan di$imden kurtulacagim ya, minnet dolu gozlerle bakiyorum ba$indaki turbanla yuzu neredeyse gozukmeyen doktor hanima.

+ peki.

doktor hanim gelir, agzimi acar, di$ime ama yanli$ di$ime o aynali zimbirtidan yakla$tirir ve degdirir. "o di$ degil ki" diyecekken ceker gider masasina ve "size igne yaziyorum, antibiyotik ve agri kesici yaziyorum, bir de cene rontgeni yaziyorum" diyerek recete sarilir.

lan amina koyayim, daha di$imi gormedin ki lan, o yanli$ ve saglam di$ti?

yani anlayacagin sevgili okuyucu, saglam di$ime bir suru igne, antibiyotik ve cene rontgeni yazildi recetemde sabahin saat 06:00 sularinda.

+ doktor hanim, ba$inizdan savmaya cali$iyorsunuz, biliyorsunuz degil mi?,
- o sizin du$unceniz(turbanindan yuzunun gozuktugu kadari ile igrenc bir tebessum kaplami$ yuzunu).

$imdi sevgili okuyucu, ben o esnada ne yapsam iyidir? ne yapmaliydim yani?

ana avrat dumduz mu gideydim onca guvenlikcinin arasinda?
caka miydim iki uc tane yuzune gozune onca insan arasinda yine?
allahindan bulup siktir olup gele miydim, sen soyle ne yapaydim?

uzattigi receteyi buru$turup masasinin uzerine top $eklinde atip "demek ki allah korusun kalp ameliyatina girmi$ olsaymi$iniz dalak bobrek ne varsa alip kalbe bakmayacakmi$siniz bile" diyip, "verdigim 7 lirayla da simit pogaca sicak cay falan alirsiniz, devlet size iyi bakmiyor olacak ki nefretinizi vatanda$tan cikartiyorsunuz" cumlesini de yuksek sesle ekleyip taksiye atladigim gibi evime geldim ve bu satirlari yazmaya koyuldum.

di$im mi ne oldu?

valla o kagidi buru$turup masaya firlati$im esnasinda nasil bir ilahi guc destek verdiyse bana ne di$ agrim kaldi ne bir $ey. her halukarda gecici de olsa 20 lira di$ cektirme ucretinden kârdayim.

edit: bu da sitesi;

http://www.istanbulagizdis.gov.tr/

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol