atanmışların seçilmişlerden daha üstün olması

independence
ah turkiye ah, ne kadar kari$ik bir ulkesin sen.

anayasa mahkemesine kesinlikle kar$i degilim oncelikle, varliklari pek cok $eyin teminati niteliginde hemen hemen.

ancak;

anayasa mahkemesi uyeleri halk tarafindan secilmiyor bildiginiz uzere, cumhurba$kani tarafindan ve kendi aralarinda seciliyor, yani ataniyorlar, ortada bir millet idaresi yok. $imdi turkiye’de egemenlik kayitsiz $artsiz milletin ya hani ve millette bu egemenligini temsil etmek adina birilerini yetkilendirip meclise gonderiyor ya, hah i$te. millet tarafindan secilmi$ler, kendi atadiklari burokratlarin kararlari kar$isinda cok zaman aciz kaliyorlar. mesela atanmi$ burokratlar, secilmi$ ki$ilerin olu$turdugu bir partiyi oy cogunlugu ile kapatabiliyorlar, hadep dtp refah partisi vs. orneginde goruldugu gibi. e yine atanmi$lar secilmi$ milletvekillerinin vekilliklerini du$urebiliyor, bu da apayri bir celi$ki. yani atanmi$in karari secilmi$ten, dolayisi ile milletten daha yukarida oluyor.

e hani kayitsiz $artsiz egemelik babacan?

$imdi bir de gelelim madalyonun tam arka yuzune.

atanmi$ burokratlar olmasaydi $u anda bu ulke akp iktidarinin %100 somurusunde ve alabildigine adaletsiz yonetiliyor olurdu. az once "vay efendim siz atanmi$larsiniz, secilmi$lerin kararlarindan nasil ustun kararlariniz olabilir" $eklinde yerden yere vurdugum ki$iler, bu ulkeyi az da olsa akp iktidarinin somurusunden koruyorlar, yani bir nevi emniyet subabi gorevini goruyorlar.

bir tarafta milletin egemenligine engel te$kil eden atanmi$lar, bir tarafta yine milletin selametini bir nebze de olsa saglayan atanmi$lar ve her iki grupta da ayni ki$iler var. hadi buyur cik i$in icerisinden cikabilirsen.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol