23 ağustos 2010 filipinler de rehine krizi

independence
haberlere ve gazetelere gore bugun filipinler’de i$ten cikartilan eski bir polis mufetti$i, bir yolcu otobusunde bulunan 15 honk kong’lu ki$iyi rehin aldi. bunun uzerine filipinler polisi otobuse operasyon duzenledi ve 10 saat sonra otobusten sadece 7 ki$i sag cikartildi. otobusteki 15 rehineden 8 i daha once rehin alan ki$i tarafindan serbest birakildi, 6 ki$i de ölü olarak otobusten cikartildi. rehin alma olayini gercekle$tiren ki$i de polisin operasyonu sirasinda olduruldu.

http://haber.mynet.com/detay/dunya/nefes-kesen-operasyon/528677?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_thumbnail_1
epikuros
canlı yayınlanan habere henüz 2 rehinenin öldürüldüğü zaman diliminde denk geldim. izlemekten alamadım kendimi epey bi dönem. otobüs korsanı işinden atılmış eski bir polis ve işine geri dönebilmek için böyle bir şeye baş vurmuş. be hey salak(rahmetli) arabaya el koy, br sürü kişiyi öldür ve işine dönemyi um! olaylar nerden sonra bu hale çevrildi anlamadım, zaten haberi sunmaya çalışan trthaberin papağan spikeri aynı şeyleri tekrarlamaktan olayı adam gibi yansıtamadı.

filipinlerin başkenti manila’daki swat timinin olaya müdahalesi de tam türk işiydi. otobüsün kapısını kopararak açmak için kapıyı bir halatla bir otomobile bağlayıp çekiyorlar, halat kopuyor. sonra otobüsün arka penceresinden bir polis giriyo içeri, korsanı ateş edince korkup atlıyo aşşağı. rezalet! amatör polis filmi gibi. swat dediğinin bi karizması olur be.

ben bu asya halkının insana verdiği(daha doğrusu vermediği) değeri anlamıyorum. polisler adamı ikna etmek yerine ateşe körükle giderek 6 kişinin ölümüne neden oldu. rusların da var böyle hikayeleri, korsanlarla beraber tiyatro salonunda onlarca rehineyi telef ettikleri haberler. hey allahım, şunların biraz amerikan polisiye filmi izlemelerine vesile ol yarabbim!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol