2010 senesi ramazan ayı

independence
buyuk bir hesaplama hatasina sahip kutsal ay. ilahi karar mekanizmasinin di$lilerine bir $ey sıkı$mı$ olsa gerek ki tum musluman alemi peri$an olacak.

$oyle ki;

istanbul’u baz alarak konu$uyorum, ba$ka illerde durum daha da vahim olabilir.

istanbul’da sicaklik nemi de dahil ettigimiz taktirde suudi arabistan collerini kiskandiracak bir halde, 60 li derecelerde seyrediyordu evvelsi gun, bugun durum nedir bilmiyorum. bu veriyi koy cebine az sonra lazim olacak.

yine istanbul’da imsak saat 04:30 sularinda, bunu da yaz bir yere.

ve yine istanbul’da iftar 20:00 den sonra.

$imdi bir du$unelim.

saat 04:00 de sahur yaptin, saat 20:30 da sahur actin diyelim. gun icerisinde net 16 saat 30 dakika boyunca oruclusun, tamam. bu 16 saat 30 dakikanin yakla$ik 11 saat 30 dakikasini da a$mi$ bir sicak icerisinde geciriyorsun, en azindan pek cok insan bu $ekilde ya$amak durumunda. e oruc bu "ay cok sicak oldu bir kola iceyim" de diyemezsin, sictin mi?

sictin, sictik hepten.

$imdi benim icin cok da tin bir durum, 15:30 da uyaniyordum, 16:30 da uyanirim. klima 7/24 cali$iyor zaten, di$arisi yansa ben iceride donuyorum, bu sebeple beni geren bir durum yok esasen. ben din karde$lerime, mumin insanlara uzuluyorum. gunun 11 saat 30 dakikasini bu sicakta gecireceksin ve agzina su degdirmeyeceksin.

gelelim ilahi karar mekanizmasinin yapmi$ oldugu hataya. gerci hata besbelli de biraz daha acayim istedim.

rabbim, ya iftari 17:30 da yapsaydin, ya da sicakligi 60 lara cikartmasaydin olmaz miydi? hayir besbelli ki islam camiasindan birilerine gicikligin var, kil gidiyorsun kimilerine ama bizlerin gunahi ne hi?

en kisa zamanda bir duzenlemeye gidilmesini arz ediyorum ust mevkilerden.

amin.
coco
çok sıcak günlerde olmamız dolayısıyla oruç tutmanın zor olacağı bi gerçek.ama yinede lütfen oruç tutanlara acımayınız. merhamet göstermeyiniz. onlar afrikalı açlar değil cennette köşkler inşa eden zeki girişimcilerdir.
atacamadesert
2010-2011-2012-2013... ve diğer tüm yaz aylarına gelecek ramazanların bu senelerde direkt recep ayında kutlanması uygun görülmüştür.

tüm islam alemine duyrulur.

vahiy no:1265644177811
nerobianco
nezdimde bir önceki veya bir sonraki ramazanlardan farkı olmayan ve olmayacak aydır.


not:tek ayak üstünde ölünce tanrıyla karşılaşmaktan tırsan ateist benim.

.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol