internette rekor kıran deney

independence
efendim, deneyimizin konusu cep telefonu ile neler yapabiliriz, hatta musait $artlar olu$tugu taktirde kundakcilik bile yapabilir miyiz, konu bu.

malzemelerimiz;

3 adet karton parcasi(ne i$e yaradiklarini halen cozebilmi$ degilim, belki de tavaya zarar vermemek icin)

1 adet top halinde buru$turulmu$ folyo(iri bir portakal buyuklugunde olacak)

1 adet tefal yanmaz tava(tefal yazmak icin tefal firmasindan para aldim, yoksa direk teflon tava ya da yanmaz tava da diyebilirdim, kapitalizmin kuluyum kolesiyim)

1 adet icerisinde bir kac yere cagri birakmaya yetecek kadar kontoru olan yahut henuz aramalara kapatilmami$ faturali bir cep telefonu, (turkcell idealdir)(turkcell yazmak icin de para aldiml, ne haylazim)

1 adet nokia cep telefonu(korkuyorum kendimden)

az miktarda benzin(petrol ofisi muhakkak yakininizda vardir!)(bak yine ya)

tava bir yere konulur, uzerine 3 adet karton yerle$tirilir(farkindaysan karton icin sponsor bulamadim), uzerine iri bir portakal buyuklugunde buru$turulmu$ ve top haline getirilmi$ folyo yerle$tirilir, hepsinin uzerine az miktarda petrol ofisinden alinan benzin dokulur(kikikiki) ve hemen nokia marka turkcell hatli telefonumuzla folyonun yakinlarindan bir yerden saga sola telefon sapikligi yapilmaya ba$lanir. aa o da ne, bir bakacaksiniz ki 5 aramadan sonra folyo alev topuna donmu$?

i$te turkcell’in gucu, turkcellinin gucu!

deney $urada;

http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=5&vid=8786

ata the wise
fıs bir deneydir efenim. mythbusters ve brainiac programlarının ikisinde de bu safsata test edilmiş ve neticesinde hiçbir şey olmamıştır. brainiacta 120 adet mobil telefon aynı anda aranmış fakat ısı 1 derece bile artmamıştır. mythbusters olaya daha bilimsel yaklaşmasına ve herşeyi denemesine rağmen bir sonuç alamamış, bunun neticesinde sinirlenip telefonları patlayıcılarla havaya uçurmuşlardı. bu tarz iddialara kapılmamak için carl sagan’ın saçmalık saptama setini uygulamanız şiddetle tavsiye olunur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol