skolyoz

cadalosse
omurganin yamuk olmasi durumudur. "s" , "c" ve "ters c" turleri vardir. siddetli sirt agrisi cektirir. belli dereceden sonra ameliyat gerektirebilir. ilerlememesi icin fizik tedavi jimnastikleri uygulanmalidir. sahip olanlara (bana) sabir ve sifa diliyorum.
apple
ileri derecede vakalarda ameliyat gerektirmekle birlikte korse kullanımı ve fizik tedavi yöntemi ile hasta tedavi edilmeye çalışılmaktadır. doğuştan olabileceği gibi, özellikle çocuk yaşlarda yanlış duruş ve oturmanın hastalığa sebebiyet verdiği görülmektedir. dikkatli bakıldığında skolyoz hastası kişilerin çoğu pek kolay ayırt edilebilinir. fazla kilolu olmak hastalığın çabuk ilerlemesine sebep olur. zira kemik yapınız eğri olduğu için aldığınız 1 kg 3 kg gibi kemiklerinize ağırlık verir. skolyoz ile yaşamak oldukça zordur, bitmek bilmeyen ağrılar çekebilirsiniz.
optikkagittakiasikki
omurgaya önden ya da arkadan bakıldığında görülen eğilmelere skolyoz adı verilir. normalde vücut yapımızda bu yönde bir eğriliğimiz yoktur. yandan baktığımızda ise normal eğriliklerimiz görülebilmektedir. örneğin sırtımızda hafif bir kamburluk ve belimizde de hafif bir çukurluk bulunmaktadır. en cok bayanlarda görülür. 15-16 yaşlarına kadar korse tedavisi uygulanabilir. bu yaşlarda gelişim yavaş yavaş durmaya başladığından ilerleyen zamanlarda tek çözümü ameliyattır. eğrilik orantılı bir şekilde oluyorsa pek bi sorun olmaz fakat eğriliğin yönlerine doğru yanma hissi olur. aynı pozisyonda uzun bi süre kaldığınızda ağrılar başlar. bunu da ameliyat olmayacaksanız egzersizlerle spor yaparak en önemlisi de yüzerek geçirebilirsiniz.
fofay
genellikle kız çocuklarında görülen omurga yapısının s veya c harfi şeklinde bozulması durumudur.
farkında mısınız? türkiye’de 2,5 milyon skolyoz hastası bulunmakta.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol