kürtlerden nefret etmek

independence
ulkenin ve dolayisi ile toplum geldigi nokta hizla bu yone dogru ilerliyor.

cok kisa bir zaman sonra, belki hatta $imdi $u dakika, turkler kurtlerden, cerkezler kurtlerden, lazlar kurtlerden, bo$naklar kurtlerden ve ulke icerisinde aklina gelebilecek tum irktan insanlar kurtlerden nefret etti, edecek.

neden peki?

sana yemin ederim ba$ etken akp’dir, hemen ardindan da sozde kurt halkini temsil etmek amaci ile mecliste bulunan bdp ve kapatilmadan onceki atalari, hadep, dep, dtp vs.

akp iktidarindan once kurt turk ayrimi nedir bilmezdik biz, bildigimiz bir pkk vardi ve onlar da cogunlugu kurtlerden olu$an teror orgutuydu. pkk yuzunden kimse kurtlere kizmazdi, neden kizsin ki, adamlar terorist, kurtlerle ne alakasi var. dogunun cogunlugunu kurtler olu$turur ve pkk da dogudan insan bulan, insanlari kandiripi daga cikartan bir teror orgutu, kurtlerle tek baglantisi bunyesinde fazla sayida kurt bulundurmasi hepsi bu, bu $ekilde du$unurduk en azindan.

ya $imdi?

oyle bir hale geldiki toplum, ya da oyle bir hale getirildi oyle bir duruma itildi ki toplum, verilen her $ehidi neredeyse kurtlerden bilir olduk. toplumun kurtlere baki$i degi$ti, eskiden kimin hangi irktan oldugunu bilmez ve zerre onemsemezken artik ev kiralamak isteyenler ev sahiplerinin nereli oldugunu, ev sahipleri kiracilarinin nereli oldugunu inceler ve onemser oldu. toplumda kurt olarak ya$amak cok zorla$ti ve dayaniklilik sinirlarini a$maya ba$ladi bu baski, bu ayrim. sadece turkler kurtlerden nefret etmekle kalmadi, kurtler de turklerden nefret etmeye ayni hizla ba$ladilar. bdp’nin aldigi oy sayisindan ve mitinglerde olu$an kalabaliklardan da bunu anlamak mumkun.

akp toplumu ikiye boldu ve bir bolumune "haklarinizi tamamen verecegiz" sozu verirken ayni zamanda onlari ayri$tirdi asimile etti. "sen kurtsun, senin bugune kadar haklarin hep cignendi ama bundan sonra arkanda ben varim, tum haklarini sana verecegim" masallari ile kurtlerin oylarinin pe$ine du$tu. oysa kurtler bugune kadar ya$adiklari hayattan hic de $ikayetci degildi. kimse kurtce yayin yapan tv pe$inde degildi ya da okullarda kurtce okutulsun gibi talepleri biz akp den once hic duymami$tik. akp geldi "kurtce egitim, kurtce tv" dedi, kurtler "aha lan harbi bugune kadar hep bunlari bizden esirgediler" du$uncesine kapildi. akp zaten var olan oylari ile yetinmeyip kurt halkinin da oyunun pe$ine du$unce toplumu en kokten ayrima, irk ayrimina surukledi ve bdp’nin, daha dogrusu bdp’nin ata partileri sayilabilecek olan partilerin ekmeklerine yag surdu. yagli ekmegin cekiciligine kapilan bu partiler de bu ayrimi daha da koruklediler.

e bu ortamda teror orgutu durur mu?

durmaz.

durmadi. "benim halkimin haklari gasp ediliyor" bahanesi zaten vardi, hukumet dili ile de bu soylem resmile$ince teror orgutu ki$ uykusundan uyandi, her gun yeni saldirilara yeni $ehitler verir olduk.

koskoca bir irktan nefret etmek, nazi almanyasinda ya$ayan dazlaklarin bir bireyi olmaktan, hitler sempazitani olmaktan farksizdir nazarimda. nefret edeceksen pkk’dan nefret et amenna, bdp’den nefret et yine anla$ilabilir ama ne olup bittiginden bile habersiz milyonlarca insandan nefret etmeye kalkarsan once insanligindan $uphe et, ben insanim cumlesini halen kurabiliyorsan da silkelen kendine gel. illaki bir $eylerden nefret etme durtusune sahipsen de biraz kafani cali$tir, empozelere vaadlere kanma, iktidari izle, akp genel ba$kanini izle, yaptiklarini ve soylediklerini takip et, ardindan kimse sana nefret edebilecegin ki$i yahut ki$iler ile alakali hedef gostermek zorunda kalmasin. hedeflerinin hepsi full dolu olacaktir zaten.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol