27 temmuz 2010 hatay gerginliği

independence
26 temmuz 2010 hatay da polis aracına saldırı olayinda 4 polis memurunun $ehit olmasindan sonra hatay dortyol’da halk hafif silahlarla evlerinden havaya ate$ acmaya ba$ladi ve kurt kokenli vatanda$larin i$yerlerini ate$e verdiler. polisin mudahalesi ile gruplar dagildi. haberler bu yonde.

http://haber.mynet.com/detay/guncel/hatayda-terore-ofke/524133?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_thumbnail_1
independence
gece ya$anan gerginlikler bugun de devam etti. halk dukkanlarda turk bayragi kontrolu yapti ve dukkaninda yahut evinde turk bayragi asmayanlarin evleri ve dukkanlari saldiriya ugradi.
independence
devletin en yuksek kademesinden sokak saticisina kadar herkes olaylarin buyume sebebinin provakatorler oldugu konusunda hem fikir. ici$leri bakani olaylarin buyumesinde ve halkin emniyet mudurlugu binasinin onunde toplanmasinin en buyuk sebebinin de futbol takimlarinin amigolarinin oldugunu ileri suruyor. ici$leri bakanina gore insanlari emniyet mudurlugu binasinin onune yonlendiren ki$iler bildigimiz amigolar.

bir yandan kendimi du$unuyorum, kim ne soyleyerek beni bu $ekilde galeyana getirebilir diye, cikamiyorum i$in icerisinden, aklima bana soylenebilecek hicbir cumle gelmiyor ki bir anda kurtadama donu$up saga sola saldirip araclari yakayim, evleri i$yerlerini talan edeyim.

bir yandan da bolge halkini du$unuyorum, onlara ne soylenmi$ olabilir ki bu denli ofke ve kin icerisinde saga sola saldirip irkci bir tutum icerisinde evleri i$yerlerini talan etsinler diye, bu sefer cikabiliyorum i$in icerisinden. ekonomik ko$ullara bagli egitimsizlik, cehalet ve fakirlik her $eyi yaptirir insanlara, oyle bir hale getirir ki bunyeyi, koca bir ilceyi belki de bir kac cumle ile canli bomba haline bile getirebilirsiniz.

cok tehlikeli gunlerdeyiz biz, farkinda bile degiliz belki ama inanilmaz buyuk oyunlarin icerisinde sadece piyon gorevi goruyoruz bilincsizce. dikkatli olup sagduyumuzu sonuna kadar acip du$unerek karar vermekte buyuk fayda var.
independence
olaylar ile alakali istihbarat birimleri derin bir soru$turma yapiyormu$ ve adalet bakaninin soylediklerine gore olaylar hic de oyle gozuktugu gibi yalin ve anlik olaylar degilmi$. ciddi bir provakasyon cali$masi uzerinde duruluyor olaylarda.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol