siyah anne babadan doğan beyaz çocuk

elma sekeriiii
"anası bi haltlar karı$tırmı$tır" demeden önce bi dinleyin derim.

ingiltere’de ya$ayan benjamin ve angela ihegboro çiftinin beyaz tenli, kıvırcık saçlı ve mavi gözlü bir kız çocukları olmu$tur. tıbben, herhangi bir sorun ya$amayan bebeğe herkes hayretle bakıyor. çünkü bebeğin babası bir beyaz olsa bile, bebeğin siyahi bir anneden bu denli beyaz tenli doğması yine de imkansızdır.

konu hakkında oxford üniversitesi akademisyeni bryan sykes “bu durum afro-karayip toplumunda olduğu gibi çok fazla genetik karışımdan kaynaklanıyor olabilir. ama nijerya’da çok az karışım var. bu oldukça sıra dışı. birçok sarışın çocuk doğum sırasında böyle sarı saça sahip değil. bir tür bilinmeyen kalıtsal değişim olabilir” diye konuştu.

buyrun buradan yakın:
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=37961&p=2&rid=2
mitili
orta 2 deyken fen bilgisi öğyetmenimiz bize anlatmıştı bunun nedenini. unuttum ne olduğunu ama bu sayede şaşırmadım hiç.

okumak güzel şey.
elma sekeriiii
çekinik gen meselesi olabilir; ki geçmi$lerinde hiç bir beyazla karı$mı$lıkları da yokmu$. o da ayrı bir tartı$ma konusu.

mucize midir nedir.
matrax
bir gün peygamberimize bir adam gelir ve karısından boşanmak istediğini söyler.peygamberimiz sebebini sorunca "karım da ben de beyazız ve geçen gün siyah bir bebeğimiz oldu.karımın benimle evliyken siyahi biriyle ilişkiye girdiğini düşünüyorum."der, peygamberimiz ise adama "sen deve tüccarıydın dimi?senin süründe oldun olası hep sarı deve olmuştur.ee dişi develerini de süründen başka bir erkek deveyle çiftleştirmediğine göre bu beyaz develer nerden geldi?" diye sorunca adam şaşırır ve peygamberimiz devam eder:"yüce allahın kudreti o kadar büyüktür ki her şeye kadirdir.sende veya hanımında yoksa mutlaka atalarınızda siyah ten vardır."
bu sözün üzerine adam ikna olur ve kendisinin yanından ayrılarak evliliğine devam eder.bilimsel gerçeklerin yüzyıllar sonra kanıtladığı bu gerçekle insanlık resesif genlerin nesiller sonra dahi aktarılabileceğini öğrenmiştir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol