memur zammı

epikuros
enflasyon oranına göre belirlendiği söylenen, memur maaşlarına yıllık veya altı aylık olarak yansıyan maaş artışı.

2010 yılı, ikinci altı aylık dönem için uygulanacak %2,5 oranındaki zam, enflasyondaki planlanamayan artış nedeniyle %1,09 daha eklenerek uygulanacakmış. (bkz: çok fark etti gerçekten).
epikuros
sendikalar %16’lardan, yirmilerden otuzlardan bahsederken hükümetin teklifi 2012 yılı için %3+3 olmuştur. enflasyonun % 10’un üzerinde olduğu bir ortamda memura ve emekliye teklif edilen bu oran komik. hükümete göre fedakarlık yapması gereken taraf her zaman memur tarafı.
cirkinbeti
verilen teklif 3+3 bence ideal . açlık sınırının altında maaşla geçinen pardon geçinemeyen bir çok insanın varlığı göz önünde bulundurulursa fazla bile . fazlasını istememek gerek ... sürüden ayrılanı kurt kapar.
independence
hukumet bu yil icin memura 3 + 3 zam orani onermi$ti. $imdi bu zam paketi arttirilmi$, % 3,5 + 3,5 olarak duzenlenmi$. bakalim sendikalar ne diyecek bu duruma.
epikuros
yetkili sendika(büro memursen) için her ne kadar hükümet yalakası desek de -ki ben diyenlerden biriyim- hükümetin ilk zam teklifi olan 3+3 oranını 3,5+4’e çıkarması üzerine karşı teklif olarak da kendi teklifleri olan 8+8’i 7,5+7,5’e düşürüp bunun ardından "yaptığımız bu indirim bir geri adım değil aksine hükümetin ilk tekliflerine yaptığı bu komik artışa ironik bir tepkidir" diyerek hükümete yerinde bir ayar verebilmiştir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol